Kezdőlap » Divat és szépség » Szőrtelenítő krém: mikor ajánlott vigyázni vele?

Szőrtelenítő krém: mikor ajánlott vigyázni vele?

Mivel a szőrtelenítő krémeket kémiai úton állítják elő, a használatuk során mellékhatások alakulnak ki. Az allergiásoknak különösen vigyázniuk kell ezekkel a termékekkel. A szőrtelenítő krémekben található összetevők károsítják a szőrszálakat alkotó keratint, ezzel megbontják a szőr struktúráját – azonban a bőrünkre is káros hatással lehetnek.

A kellemetlen mellékhatások kialakulása a szőrtelenítő krémek használata után egyéni érzékenységtől függ. A drogériákban, és a szupermarketekben kapható, jobb minőségű termékek általában bőrkímélő tulajdonságúak, általában a bőr képes tolerálni őket. Azonban ahhoz, hogy megelőzzük a mellékhatások megjelenését, elengedhetetlen, hogy betartsuk a használati utasításokat. Kövessük pontosan a termékhez kapcsolódó útmutatót: ha túl sokáig hagyjuk a bőrön a krémet, vagy a kelleténél nagyobb mennyiségben, illetve felületen alkalmazzuk, a kímélőbb összetételű termékek is irritációt okozhatnak.

Különösen indokolt az óvatosság az allergiások számára, illetve azoknak, akik rendkívül érzékeny bőrrel rendelkeznek. Náluk akár normál használat esetén is mellékhatások jelentkezhetnek: bőrpír, égő, vagy viszkető bőr. Az allergiás reakciókat megelőzhetjük, ha a szőrtelenítés előtt bőrtolerancia-tesztet végzünk. Kis mennyiségű krémet vigyünk fel a csukló, vagy az alkar belső felére, és az előírtaknak megfelelő ideig hagyjuk hatni, majd mossuk le. Amennyiben 24 órán belül nem jelentkeznek bőrproblémák, használhatjuk a terméket. Fontos, hogy mindenképpen odafigyeljünk a használati utasítások pontos betartására.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Q10-koenzim: valóban hatékony az anti-aging csodaszer?

Az anti-aging kozmetikumok piacán a Q10-koenzimnek igazi csodatévő hatást tulajdonítanak – mennyire megalapozottak az ezzel …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük