Kezdőlap » Divat és szépség » Szőrtelenítés cukorgyantával

Szőrtelenítés cukorgyantával

Azoknak, akiknek érzékeny a bőre, és a szőrszálak gyakran befelé nőnek, még a kozmetikusok is ezt a módszert javasolják, mivel sokkal gyengédebb, mint a normál gyanta.
Gyors, mégis hatékony, semleges hőmérsékletű, és a normál gyanta kínzási fokának meg se közelíti.

Hatása: tényleg hetekig tartó puha bőr. Mint a normál gyanta esetében, ennek a technikának az alkalmazása után is idővel észrevehetően kevesebb szárszál nő vissza, és azok sem lesznek olyan erősek, egyre vékonyabb szálúak és puhábbak lesznek. Sok nő arról számol be, hogy csak ezzel a módszerrel tudja elkerülni, hogy kipirosodjon, kisebesedjen a bőre. Kevesebb fájdalommal jár, és a maradék gyantát meleg vízzel könnyedén el lehet távolítani, nem kell hozzá semmilyen speciális lemosó folyadék. És bármely testfelületen alkalmazható.

Ellenérvek? Kicsit macerás a technika elsajátítása, de nem lehetetlen, van, aki elsőre profin bánik a masszával, mások sokadik próbálkozásra éreznek rá a mikéntjére, de előbb-utóbb a kitartóak belejönnek a technika alkalmazásába.

Mitől népszerű? Hatásos, és mégis olcsó. Nem feltétlenül kell a drogériában megvásárolni drága pénzért, amikor otthon is elkészíthető, nem kell hozzá más, csak egy bögre cukor, 1/4 bögre víz és 1/4 bögre 100%-os citromlé, amit 15-20 percig lassú tűzön kell főzni, amíg aranybarna nem lesz. Ennek elkészítése sem biztos, hogy elsőre sikerül, de ha rátaláltunk a tökéletes receptre, már más módszert nem is akarunk keresni.
A cukorgyantát használhatjuk ugyanúgy, mint a rendes gyantát, a lehúzó csíkok segítségével. De a speciális massza alkalmazható egy különleges technikával is: a gyantából ragacsos gombócot gyúrunk, amit a kezünkkel végigsimítunk a bőrön, a szőrszálakkal ellentétes irányban kenve fel a masszát, majd egy határozott mozdulattal lerántjuk az anyagot, immár a beleragadt szőrszálakkal együtt. Ugyanarra a felületre cukorgyantával többször is rá lehet menni, így a szőrtelenítés még alaposabb lehet.

Hogyan készítsünk Cukorgyantát videó:

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Normál haj: természetes ápolás, és otthoni pakolások

A normál hajtípusnak speciális ápolásra ugyan nincs szüksége, azonban törekednünk kell arra, hogy megőrizzük a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük