Kezdőlap » Divat és szépség » Szőrtelenítés borotvával

Szőrtelenítés borotvával

Ha szőrtelenítésről van szó, a nők egyöntetű véleménye alapján a borotva a leggyorsabb, átmenetileg leghatásosabb megoldás.

Az sem utolsó szempont, hogy egyike a legolcsóbb módszereknek. Egy drogériába betérve minden szükséges eszközt könnyedén beszerezhetünk. A borotvák közül is találunk olcsóbbat, ami eldobható, és csak pár alkalom erejéig használható. Ezt a pár alkalmas használatot ajánlott be is tartani, mert az életlen pengék több kárt okoznak, mint hasznot. A kipattogzott és kipirosodott bőr általában annak az eredménye, hogy túl sokszor használtuk már ugyanazt az eldobható borotvát. De vannak a komolyabb borotvák, amik árban jóval többet kóstálnak, de a fejük cserélhető. A nők számára speciális nő borotvákat fejlesztettek ki, amik rugalmasak, 2-3 pengések és zseléző csíkkal vannak ellátva. És persze ott vannak a még drágább elektromos borotvák is. A változatok száma egyre bővül, léteznek cseppállók, de teljesen vízállók is.

Teljesen fájdalommentes, hacsak nem vágjuk meg magunkat. Előnye, hogy pár perc alatt el lehet készülni vele. Viszont a hatása sem tart túl sokáig, így a műveletet szinte naponta meg kell ismételni, ha ragaszkodunk a selymes puhaság érzéséhez. Sok nő panaszkodik arra, hogy borotválkozás után begyulladnak a szőrtüszői. További hátránya, hogy a szőrszálak ettől az eljárástól megerősödnek. Mindig használjunk borotvahabot, vagy borotvazselét, ami megpuhítja a szőrszálakat. Sose használjunk borotvát száraz bőrön! Legideálisabb a zuhany alatt elvégezni a műveletet, amikor a víz hatására puhább a bőr és lágyabbak a szőrszálak is. Minden testfelületen használható, de intim részeken óvatosan bánjunk a pengékkel! Borotválkozás után ajánlott testápolóval vagy balzsammal ápolni a kezelt felületet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alap sminkkészlet, VEDD :)

Amikor egy kislány elkezd hölggyé válni, elkezd élénken érdeklődni a téma iránt, ez természetes, hisz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük