Kezdőlap » Baba-mama » Szoptatás

Szoptatás

Azt mindenki tudja, hogy a csecsemőnek a legtökéletesebb tápláléka az anyatej, de néhány érv, hogy miért a legjobb megoldás az anyának is.

Először is olcsóbb.
Ha beindul, kevés gond van vele.Nem kell a cumisüveget fertőtleníteni, nem kell izgulni, hogy a cumi túl gyorsan vagy túl lassan ereszti át a folyadékot, vagy esetleg eltömődött. Ha megyünk valahova nem kell cipelni az előre elkészített tápszert.

A pelenkák sárgák lesznek és fahájszagúak, míg a tápszertől kemény ,zöld és bűzös. Bárhová elmehetsz a babával, csak egy megfelelő helyen félrehúzódva megszoptathatod. Később le is fejheted a tejet, és lefagyasztva tehetsz el belőle tartalékot. A fogzás ne rettentsen el a szoptatástól, ha ráharap a melledre, azonnal vedd le, nézz rá szigorúan és utána próbálkozz újra. Előbb-utóbb megérti, hogy nem harapdálni kell hanem szopni. A babát valószínűleg nem bántja annyira a szél. Nem minden nyöszörgés oka a szél vagy a fogzás.

A tökéletes antitestjeidnek és az immunrendszerednek a baba kevésbé kapja el a csecsemőkor betegségeit. Állítólag a védelem nagy része már az első hetekben, a colosztrummal átadódik.Valaminek azonban a későbbi anyatejben is lennie kell, amitől a betegségek elijednek. Számos szoptató anya állítja,hogy a gyerekeik az utolsó szopás után fáztak meg először. A szoptató anyák gyorsabban nyerik vissza alakjukat is. Kár, hogy ez nem feltétlenül igaz. Az éjszakai szoptatás a legkimerítőbb. Viszont ezt a szokásukat a babák még az állhatatos éjszakai evők is elhagyják néhány hét után. Tehát minden anyukát arra bíztatok szoptasson, ne féltse a mellét, ráadásul ez az időszak a legmeghittebb anya-csecsemő között.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük