Kezdőlap » Lakberendezés » Szőnyeg kontra kutya

Szőnyeg kontra kutya

Minden kutya tartó rémálma a szőnyeg takarítása illetve tisztítása. Sokan meggondolják, hogy egyáltalán legyen-e szőnyeg a lakásban kutya mellett. Ezernyi kérdés cikázik az ember fejében, hiszen a kutya szétszedheti a rongyszőnyeget, amit még esetleg kölyökkorban meg is ehet ezzel nem csak a szőnyegben tesz kár , hanem önmagában is.

Előnye , ha kisebb darab akkor azt mosógépben viszonylag könnyen tudjuk tisztítani. Szőnyegpadló bár olcsóbb és egy vastagabb kivitelű még bírná is a gyűrődést, annak tisztítása nem tartozik a legegyszerűbb feladatok közé. Általában a méretei miatt sem, anyagát tekintve ezeket nem nehéz porszívóval vagy takarítógéppel tisztítani, de ha egy ” kutyás balesetet ” mégsem tudunk maradéktalanul eltávolítani és a bútorok átrendezésével sem tudjuk eltüntetni, máris nem lesz olyan olcsó megoldás. Sokan döntenek a pvc padló mellett mert, korszerű és ezernyi mintában kapható az árát tekintve pedig szinte fillérekért meg lehet vásárolni őket.

A ” balesetek ” gyorsan feltakaríthatóak nem maradnak ott a foltok. De hátránya mégis van, mert bizony az csúszik és a kutyapisi szagát bizony ha nem azonnal takarítjuk fel azonnal belemarja magát a pvc-be és nehéz lesz eltüntetni. Összesítve mégis a PVC marad a legjobb megoldás, még azoknál is akik úgy gondolják, hogy a járólap is tökéletesen megteszi.

A járólapoknál kutya mellett a fugázás jelent majd nagy problémát, csúszik is ha valami kiömlik és a kutya körmei is kellemesen muzsikálnak majd rajta. Laminált parketta mellett csak azok döntsenek, akik kertben tartják a kutyát és ritkán engedik be, ez a fajta megoldás csak végső eset legyen igaz kis termetű kutya nem tud benne sok kárt tenni. Bármelyik megoldást válasszuk , kerüljük a zöld fűnek ható színeket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Skandináv stílus a lakásokban

Az ember stílusa rövid időn belül tud változni, ezzel együtt ízlésvilága, szokásai is. A lakberendezés …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük