Kezdőlap » Látnivalók » Szomália

Szomália

Az Indiai- óceán és az Adeni-öböl partján, Afrika északkeleti részén , a Szomáli-félszigeten fekszik. Területének nagy része az úgynevezett. szomáli lépcsős vidékhez tartozik. A Szomáli törésvonaltól délre, az Adeni-öböllel párhuzamosan emelkedő , meredek Warsangeli-hegység legmagasabb pontja 2408 m.A hegységtől délre mezőgazdasági művelésre és állattartásra egyaránt alkalmatlan mészkőfennsík helyezkedik el, félkeleten pedig lépcsőzetes fennsíkok ereszkednek az Indiai-óceán menti parti síkságra. két állandó folyója van, A Dzsuba ( Giuba) és a Shibeli.

Nagyon kevés csapadék rendkívül magas hőmérséklettel párosul. Növényzete a kopár hegyvidéken ( területének több mint a felén ) félsivatagi, a folyók mentén és a viszonylag csapadékosabb részeken füves sztyepp. Fővárosa: Mogadishu. Területén a föld alatt sok , gipsz , urán és vas lelőhely van . Szomália az évek során sok mindenen ment keresztül, számos hadviselési ütközetük folyamatosan pusztította a területen lévő nemzeti parkok nagyobb részét. Mogadishu régen egy gyönyörű tengerparti város volt, mely bármelyik luxus kategóriás pihenőhellyel felvette a versenyt.

Az óceán azon részén elszabadult a pokol a polgárháborúk után és egyre gyakrabbak lettek a kalóztámadások 2005 és 2008 között csaknem 50 nagyobb támadásról lehet tudni. Sajnos a beutazástól mindenkit óvaintenek, mivel nem számít biztonságosnak. Fényképezni és gyakorlatilag semmit sem ajánlatos tenni egy ottani lakós segítsége nélkül , mert könnyen érezhetjük majd tovább a ” vendégszeretetüket ” mint gondoltuk volna.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szent Péter bazilika

A reneszánsz és barokk idők leglenyűgözőbb épülete elérhető közelségben található, akár autóval vagy busszal is. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük