Kezdőlap » Ház karbantartás » Szódabikarbóna a háztartásban

Szódabikarbóna a háztartásban

Kevés olyan sokoldalú háztartási terméket ismerünk mint a szódabikarbóna, vagyis a nátrium-hidrogén-karbonát. A szódabikarbóna savként és bázisként is képes viselkedni, ennek köszönheti univerzális tulajdonságait: gombaölő, fehérítő, antibakteriális, tisztító, szagtalanító. A szódabikarbóna természetes összetevőinek köszönhetően a háztartás bármely részén felhasználható és jóval olcsóbb mint és hatásosabb mint bármelyik vegyszer. Szódabikarbónát érdemes gyógyszertárban beszerezni.

Íme néhány példa hogyan használható a szódabikarbóna a háztartásban:

A szódabikarbóna remek szolgálatot tehet a fürdőszobában, szárazon tisztíthatjuk vele a csempét, mosdót, kádad, vécékagylót és a króm felületeket. Használat után tiszta vízzel leöblítve megdöbbentő eredmények érhetőek el és nem karcol.
Az eldugult lefolyót tisztítja, szagtalanítja a szódabikarbóna és az ecet keveréke.
A szódabikarbóna-víz pasztával a sütő remekül tisztítható, csupán pár órás hatóidőre van szüksége, amely után egyszerűen kitörölhető. Ugyan ez a módszer alkalmazható a hűtőszekrényben is, csak nem pasztát kell képezni a szódabikarbónából és a vízből, hanem a nedves szivacsra kell egy kevés szódabikarbónát szórni, kitörölni a hűtőt majd tiszta vízzel kiöblíteni. A hütő mellett a mikrohullámú készülék is tisztítható.
A használt, kellemetlen szagokat árasztó szivacsokat melegvízes szódabikarbónás vízbe áztatva, azok visszanyerik frissességüket.
Ha mosogatószerbe szódabikarbónát szórva, könnyebben eltávolíthatóak a zsíros ételmaradékok.
Folyékony mosószer is dúsítható szódabikarbónával, így az segít eltávolítani a foltokat és makacs szennyeződéseket.
A szódabikarbónával bőségesen beszórt szőnyeg is egyszerűen tisztává varázsolható, egy éjszakányi állas után csupán ki kell porszívózni a szőnyeget, ezzel a módszerrel a porszívó is tisztul.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ház körüli munkálatok

Az otthonunkat használ leginkább, mert ott tartózkodunk a legtöbbet. Ezért állandó szépítésre, karbantartásra, átalakításra szorul …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük