Kezdőlap » Hotel » Szlovénia tengerpartja

Szlovénia tengerpartja

Szlovénia tengerpartja meglehetősen hosszú, 46 kilométeres partszakaszt foglal magában. Ez a partszakasz Horvátország és Olaszország között található, és jellemzője, hogy a közelben nagyon sok természeti szépség tekinthető meg, valamint az itteni tenger is kellemes, 23 fokos. Szlovéniában több város is fekszik a tengerpart mentén, ezek közül a legnépszerűbbek Portoroz, Piran, Strunjan, Izola, Jagodje, Dobrava, Koper, Ankaran és Lucija.
Akármelyik városba tervezzük hogy elutazunk, előtte érdemes interneten megnézni milyen szállások találhatóak ott, illetve hogyha tudjuk, foglaltassuk is le előre a számunkra megfelelő szobát. Általában mindegyik városban van 3-4 csillagos hotel, és apartmanok, valamint kisebb lakóházak is, ahol egy-egy szobát ki lehet bérelni. Az elmúlt időszakban Európán belül nagyon népszerű úti cél lett a szlovén tengerpart, így sokan szeretnek ide jönni nyaralni, vagy akár hajóval is.
Hazánk fővárosától, Budapesttől nincsenek is olyan messze a tengerparti városok, hiszen a legközelebbi körülbelül 560 kilométerre helyezkedik el. Ezért ezekre a településekre egyszerűen, akár néhány óra autózást követően is eljuthatunk, viszont ha nem szeretnénk autóval ennyit utazni, mehetünk repülővel is, úgy Portorozban tudunk majd leszállni, és innen utazhatunk tovább a kisebb tengerparti településekhez. Minden kisebb tengerparti város tartogat valamilyen meglepetést, így érdemes kipróbálni a következő nyaralásunkkor, milyen is a szlovén tenger.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ipsos, a korfui turistaközpont

Korfu szigetének keleti partjánál található Ipsos, az üdülőhely, amely egyre népszerűbb a szigetre érkező turisták …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük