Kezdőlap » Film » Szívek szállodája

Szívek szállodája

Ha megfigyeljük ez a sorozat a statisztikákban mindig az első 10 között szerepel. Hogy miért? A választ lehetne csupán szavakkal is kifejezni: kedves, romantikus, humoros, mosolyt csalogató, könnyeket szülő, stb. De ennél jóval mélyebben kell jellemeznünk ezt a kisvárosban játszódó 7 évadon át és 153 részen keresztül tartó kellemes, egymásra épülő cselekményekben gazdag sorozatot.

A történetet a kisváros lakóival együtt élhetjük át, ahol főszereplő a temperamentumos, talpraesett és vonzóan fiatal mama Lorelai, és 16 éves lánya Rory. Nem éppen szokványosnak mondható mindennapokat élnek. Az édesanya szinte még tinédzser volt mikor lánya született, így nem csak anya-lánya kapcsolat ez, jóval több, igazi barátság is az övék.
Lorelai kapcsolata a szüleivel eléggé zűrzavarosnak mondható, azonban ahhoz, hogy Rory magániskolába járhasson a nagyszülők támogatását kell kérnie édesanyjának. A kölcsön egyben egy üzlet is: cserében minden péntek este a nagyszülői házban kell vacsorázniuk.

A szerelmi élet is meghatározó a sorozatban. Lorelai és Rory is nehezen találják meg az Igazit, igaz annyira sok férfi nem is fordul meg a történetben. Lorelai a helyi büfésbe Luke Danesbe lesz szerelmes, és elmondhatjuk, hogy ezek az érzések nagyon nehezen bontakoznak ki. Míg Rory tiniként Dean, majd Jess felé táplál lángoló érzelmeket, addig főiskolásként már Logan Huntzberger mellett állapodik meg. Olyannyira, hogy a fiú még a kezét is megkéri az utolsó részekben…

A sorozat maga lányos kategóriába sorolható, azonban éppen azért, mert a szereplők igazán ember közeliek és hétköznapi életet mutat be a történet férfiak is szívesen figyelemmel kísérik a Gilmore lányok életét.
Az biztos, hogy évszaktól függően bármikor kiváló időtöltés.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen film a Ponyvaregény?

A Ponyvaregény egy 1994-ben készült krimi-akció-vígjáték, melyet Quantin Tarantino rendezett, forgatókönyvét pedig Roger Avary-vel közösen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük