Színek

A színeknek minden korban nagy szerep jutott a divat világában, minden évszakban új és új trendekkel találkozhatunk. Ami a tavalyi divatban még elképzelhetetlen volt, az ma, a világ élvonalában lévő divatházak kínálatában mind megtalálható. Volt idő, amikor a kéket zölddel felvenni hatalmasnak számító stílus elleni vétség volt, ma már senki nem döbben meg azon, ha egymáshoz “nem illő” színeket teszünk egymás mellé. De ugyanez elmondható a mintákról is, hiszen ma már nyugodtan keverhető a csíkos a kockással, a különböző minták együttes használata teljesen természetes dolognak számít.

A színek azért is nagyon érdekesek, mert amellett, hogy a divat meghatározó elemei, erőteljes hatással vannak a hangulatunkra is. Az alapszínek jelentésével ma már az emberek zöme tisztában van, még ha tudatosan nem is alkalmazza az öltözködésében.
A három alapszín (piros, sárga, kék) hatása a teljesség igénye nélkül:
Piros – energikus, erős, harcias, aktivizáló szín.
Sárga – a fény színe és az optimizmus erősítésére hat.
Kék – a békesség és a pihenés színe, megnyugtat, ellazít.
A színeket bármikor használhatjuk az öltözködésünkben, a lakás színeinek kiválasztásánál, és az élet bármely területén. Arra érdemes odafigyelni, hogy akaratlanul is sokat elárulnak rólunk, a pillanatnyi hangulatunkról.

A lakberendezés területén érdemes figyelmet szentelni annak is, hogy melyik helyiség milyen funkcióval rendelkezik és ehhez igazítani a falak és berendezés színeit. Hálószobába például nem a legsikeresebb választás a piros és árnyalatainak alkalmazása, mert pihenés helyett az aktivizálódást fogja elősegíteni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Bőrápolás 25-35 éves korban: megelőzés, és védelem

25 évesen kevesen gondolnak arra, hogy eljött a tudatosabb bőrápolás ideje. Azonban ebben az életkorban …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük