Kezdőlap » Fitnesz » Szimmetria problémák – Vádli

Szimmetria problémák – Vádli

Sokan magát a lábedzést is hanyagolják, nemhogy odafigyelnének a vádlijukra. Vannak, akik nem edzenek rá, mégis izmos, erős vádlijuk, míg mások, ha belegebednek sem tudnak rendesen fejlődni. Azt tudni érdemes, hogy vádlit hetente többször is meg lehet dolgoztatni, mert bírja a strapát, akár a hasizmok. A következőkben a szimmetria problémákról lesz és a lehetséges megoldásaikról.

Kis vádli
A vádli vékony és egyenes bárhonnan is nézzük. Ebben benne van a genetika és az edzés hiánya. Sok sportoló az edzés végére hagyja és csak egy vagy két sorozatot végez a vádli emelésekből. Hiába sétálunk, vagy állunk sokat, a mindennapi rutinhoz nagyon jól tudnak alkalmazkodni a vádli lassú izomrostjai. Intenzív edzésre van szükség, súlyokkal, hogy növeljük a vádli méretét. 12-20 ismétlés számmal dolgozzunk, és 3-4 szériát végezzünk minden gyakorlatból, amik a következők: vádli emelés állva és ülve, majd vádli nyomás.

Magas vádli
A vádli izom fő vastagsága túl magasan helyezkedik el, ez magyarázható a mélyebb izomtömeg hiányával. Sajnos ebben az esetben a lábikraizom beszúrási pontját okolhatjuk csak és annyit tehetünk, ennek az edzését korlátozzuk, és a gázlóizmokra koncentrálunk. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy: vádli emeléseket végzünk ülve, különböző lábfejtartásokkal, két-három szériával.

Nagy vádlik
A lábszár kerülete alig változik a térdtől bokáig, a vádli izmok nagyok, de nem esztétikusak. Gyors rostok nagy aránya és a fiatalkorban végzet labdajátékok (rögbi, foci) következménye. Itt a lábikraizom edzését erőltessük és az olyan gyakorlatokat végezzünk ahol, vagy kifelé vagy befelé fordítjuk a lábfejünket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mikor és mennyit kell inni, ha edzünk?

Ha az edzést dehidratált állapotban kezdjük, akkor a teljesítményünk csökkenni fog. Fontos, hogy megelőzzük ezt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük