Kezdőlap » Fitnesz » Szimmetria problémák – Comb

Szimmetria problémák – Comb

Mind férfiaknál, mind nőknél kikerülhetetlen a lábedzés. Az erősebbik nem esetében, ha van egy kidolgozott, szép felsőtest, akkor vétek lenne a lábakat elhanyagolni, mert egy idő után a testszimmetria is furcsává válhat. A nőknél pedig gyakran problémás terület a comb, főleg a körte alakú lányok szenvednek a lábaiktól, elsősorban a rárakódott zsírréteg miatt.
A következőkben végigmegyünk a legáltalánosabb problémákon és megoldást keresünk a bajokra.

Vékony lábak
Ebben az esetben nagyobb terhelést kell adni a lábaknak: guggolás, emelés és lábnyomás tökéletes ellenszere a vékony lábaknak.

Fejletlen combhajlítók
A comb hátsó része ebben az esetben nem elég fejlett a négyfejű combizomhoz képest. Kerékpározóknál, hosszútávfutóknál is megfigyelhetjük ezt a jelenséget. A konditeremben olyan egyéneknél fordul elő, akik csak a négyfejű combizomra koncentrálnak, és nem végeznek combhajlító gyakorlatokat.

Lötyögős comb
A kövér comb a fejletlen izmoknak és a nagy mennyiségű combzsírnak az eredménye. Nőknél gyakran kialakul a cellulitisz ezen a részen. A zsírcsökkentés egyetlen módja a megfelelő étrend kombinálva kardió tevékenységgel. Kezdésnek elég 20 perces edzésekben gondolkodni, hetente minimum három alkalommal. Kocogás, lépcsőzés, taposógép és kerékpározás is megfelel, ha fogyni szeretnénk.

Formátlan láb
Ebben az esetben az esztétikus ívek hiányoznak a lábainkról. Ha már megvan a megfelelő mennyiségű izomtömeg, akkor lehet hanyagolni a guggolásokat és a lábnyújtásokat és inkább az izolációs gyakorlatokra kell a hangsúlyt fektetni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szabadtéri sport télen is: a fülek védelme a hidegebb hónapokban

Az őszi, és téli hónapok hidegebb időjárásában a fülek védelme külön odafigyelést igényel. A füleink …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük