Kezdőlap » Ünnepek » Szilveszter

Szilveszter

Sokan vannak úgy, hogy az év utolsó napját, nem nagyon szeretik, nem nagyon várják, mivel mondván egy évvel megint öregebbek lettünk, de a bulisabb embereknek ez a nap, az ünneplésről, táncról, kikapcsolódásról szól. Előtte való napokban már a kijelölt helyeken árusítják, és fújják a dudákat. Engedélyezettek a különféle kisebb tűzijátékok, petárdák, rakták, amiket a pénztárcánktól függően vásárolhatunk meg.

Vannak olyan társaságok, akik az utcán ünnepelnek, szoktak lenni ilyenkor különböző rendezvények, koncertek, mulatságok. Ha ezt választjuk ne feledkezzünk meg a réteges öltözködésről, és jó meleg kabátról, sapka sál sem hátrány.

Olyanok is akadnak, akik otthonukba szerveznek házibulit,, ebben az esetben mindenki hozza magával az előre megbeszélt kaja, piát, és az apró sütiket, pogácsákat, na és persze az éjféli virsli sem maradhat ki az étlapról. Ebben az esetben legtöbbször gépi zenére töltik el az ott lévők az év utolsó napját. A kényelmesebb emberek legtöbbje viszont elmegy egy olyan helyre, ahol már kész menü sorral várják a csapatokat.

Itt már előre asztalt kell foglalni, és tudni kell azt is, hogy hány fő érkezik a szilveszteri buliba. Az ételt ebben az esetben egy fő étel, késő este pedig töltött káposztát szoktak felszolgálni, és éjfélkor jöhet a virsli, egy jó üveg pezsgő kíséretében. Előkerülnek éjfélkor a megvásárolt kellékek, és kezdődhet a himnusz meghallgatásával, a durrogtatás, amit házi kedvenceink a legtöbb helyen sajnos nem igazán díjazzák. Ezek a bulik függetlenül, hogy hol zajlanak le, minden esetben reggelig tartanak. Boldog Újévet!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készülnek az amerikaiak a karácsonyra?

A karácsony ünnepének a világ minden pontján élő ember számára ugyanaz az üzenete, mindenki a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük