Kezdőlap » Étel » Szilvalekvárt készítése

Szilvalekvárt készítése

Szilvalekvárt készíteni többféleképpen lehet, de valószínű, hogy sokan arra gondolnak, hogy a szilvalekvár szilvából és hosszú órákon át tartó keverésből áll. Ám ez az idők során könnyebbé vált, így ma már szinte előtudás nélkül bárki belekezdhet a szilvalekvár főzéséhez és kevés energia befektetéssel nagyon finom szilvalekvár készíthető. Arra a kérdésre, hogy mégis miért érdemes megtanulni a szilvalekvárt elkészíteni, nagyon egyszerű a válasz, azaz, a házi készítésű lekvárnak nincs párja. Nem szólva arról, hogy sok finomságot lehet szilvalekvárból készíteni, például ki ne ismerné a szilvalekváros gombócot vagy a szilvalekváros palacsintát. Nemcsak finom eledelek ezek, de igazan táplálóak is és egészségesek, tehát mindenkinek ajánlott a fogyasztásuk.

Valaha nagyanyáink még üstbe főzték a szilvalekvárt a szabad ég alatt, ami nem kis feladat volt, hiszen sok-sok órán keresztül kellet kevergetni a lekvárt mindaddig még jól be nem sűrűsödött.
Most már sokkal könnyebb eme finom eledel elkésztése, persze ma is él még a tűzhelyre helyezett kevergetéses változat, aki ez mellett dönt, annak legalább hat órán keresztül kell kevergetnie a lassú tűzön főzött lekvárt.

Persze, gyorsíthatunk a lekvár elkészítésén, oly módon, hogy a sütőben egy óra hosszáig puhítjuk a szilvát, majd az így kapott félkész lekvárt lábasba helyezve tovább főzzük a tűzhelyen, ízlés szerint fűszer és cukor adható hozzá.
A sütőben sült lekvár elkészítése a legegyszerűbb, hiszen semmi másra nincs szükség csak szilvára és türelemre, hogy elkészüljön a kedvenc cukormentes lekvárunk. Mindenképpen érdemes ezt a módozatot kipróbálni, hiszen bárki könnyedén elkészítheti akár jártas a konyhai előkészületekben akar nem. Tulajdonképpen nemcsak időt és energiát spórolunk meg így, de elmondhatjuk, hogy könnyedén és vidáman el tudjuk készíteni kedvenc szilvalekvárunkat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hagyományos disznóvágás

Nincs is jobb a mai rohanó világban egy jó kis disznóvágásnál…… Amikor már feldolgozásra kerül …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük