Kezdőlap » Növények » Szeretnél te is egy gyönyörű nepáli virágot?

Szeretnél te is egy gyönyörű nepáli virágot?

Nepál híres a vadon élő állatairól és a gyönyörű természetről. Ha ellátogat valaki oda, tátva is marad a szája, annyi szépséget fog találni.

Vannak bizonyos növények, melyek már csak Nepálban találhatók meg, meg persze még néhány helyen, de legfőképp Nepálban.

A Golden Michelia is egy ilyen növény. Megtalálható a hegyekben, a 600 és 1500 méteres magasságokban. Ritka növény, mely szereti a magasságot, és nincs tőle fóbiája sem. Ő is megnőhet akár 30 méter magasra is. De ha termesztjük, akkor csak 10 méter magasra tud megnőni, ez is érdekes. Tehát szebb és eredetibb a természetben, a természetes élőhelyén. Örökzöld növény, mely ráadásul vonzó és szép is.
Két típusa van, egy kisebb és egy nagyobb.

A virág törzse sima és emlékeztet a hamu színre. Sárgák a virágai, melyeknek édes az illata. A nyári és az őszi hónapokban virágzik. Levelei olajos zöld színben pompáznak, hisz azok is a növény részei.

Kiválóan fel tudják használni ezt a növényt a bútoriparban, hisz vastag törzséből számos szép és különleges bútort tudnak készíteni. Például kerti bútorokat a kertbe, a parkokba. A virágait és a gyümölcseit is számos helyen alkalmazzák, például a gyógyászatban.

Ha rászánjuk magunkat, és otthon is szeretnénk egy ilyen növényt tartani, akkor állandóan ápolni, figyelni kell. Nagyon jó földbe kell ültetni, mely nedves humuszban gazdag, jó a vízelvezetése és persze napos, fagymentes helyre lehet csak ültetni.

Ha száraz az idő, biztosítani kell neki a megfelelő nedvességet. Metszeni ritkán szükséges. Ha vásárolunk egy növényt, a legegyszerűbb olyan helyen vásárolni, ahol értenek hozzá, és megfelelő tanáccsal látnak el minket az ápolásával, gondozásával kapcsolatban.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért épp teával oltsuk a szomjunkat?

A tudósok felfigyeltek arra, hogy a teaszertartást gyakorló japán nők milyen magas életkort érnek el. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük