Kezdőlap » Szállások » Szeretne olcsón Athénban a Plaka negyedben megszállni?

Szeretne olcsón Athénban a Plaka negyedben megszállni?

Ha követjük azokat a turistákat, akik mindig a számukra fenntartott helyeken, tavernákban fordulnak meg, a Plaka egy elég lepusztult helynek tűnhet. Ha viszont a világvándorok kellőképpen kinyitják szemeiket, Athén teljesen ismeretlen oldalait fedezhetik fel. Nézzünk néhány olcsóbb szállóhelyet a Plaka negyedben.

Georgs Guesthouse: odosz Nikisz 46. Egész éjjel nyitva tartanak és elég fesztelen fogadtatásban lesz részünk. Vannak 10 ágyas hálótermeik, két és három ágyas szobáik. A mellékhelyiségek nem mindig túl tiszták és nincsenek ágyneműk, valamint érdemes a tolvajokra vigyázni.
The Student and Travellers Inn: odosz Kidathineon 16. A szálloda a Plaka központjában található, kapuzárás pedig éjjel 1 h 30-kor van. A hely eléggé ismert, ezért gyakran teli találhatjuk, de nem mindig kifogástalan. A meleg vizes zuhany (majdnem) egész nap működik. Egyes szobákban van mosdó, másokban pedig csodálatos erkély található. Nem ajánlatos rosszul alvóknak, mivel pontosan egy taverna felett található.
Phaedra Hotel: odosz Herefondosz 16. A modern kis szálloda nagyon jó helyen, egy kis téren található egy bizánci templom közelében. A szobák nagy részében van mosdó, ha tehetik kérjék a tetőn lévő teraszos szobát, csodálatos kilátás nyílik Athénra és ráadásul fele annyiba kerül. Lehet a veranda alatt is aludni, így persze még olcsóbb. Összességében elég kellemes helynek mondanám.
Johns Palace: odosz Patru 5. A Szindagmától indulva az odosz Mitropoleoszon kell lejönni és a negyedik utcán befordulni balra. Az utca nagyon csendes. Itt két ágyas szobákat találhatunk, némelyiket erkéllyel. A zuhanyzó a folyósón van, a komfortfokozat elég kezdetleges és nem mindig túl tiszta. Rengeteg amerikai szokott itt megszállni.
Festos Guesthouse: odosz Filellion 18. A szálloda jó helyen, a Plaka határán, a Szindagmától két percnyire található. A kétágyas szobák színvonala megfelelő, ezzel szemben a hálóterem egy kissé túlzsúfolt. Pénzszűkében lévők és a csillagok szerelmesei a tetőn is aludhatnak. Egy kellemes, fával borított teremben még étkezésre is nyílik alkalom, egy ventilátor és a hetvenes évek zenéjének társaságában.

Remélhetőleg sikerült valamilyen olcsóbb megoldást kiválasztani ezek közül a helyek közül, melyek igaz nem bővelkednek michlein csillagos éttermi ellátással, de az igazi turisták, akik nem a szállás miatt utaznak el egy adott országba egészen biztos megtalálják a számításukat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Grand Hyatt Hotel Martinez – Cannes

Sugárutak, elegáns butik karcsú pálmafák sora, a türkizkék tenger és a homokos strandok, rangos jachtok, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük