Kezdőlap » Hotel » Szentpétervár turisztikai látványosságai

Szentpétervár turisztikai látványosságai

Szentpétervár Oroszországban, a Balti-tenger partjánál található kikötőváros, mely a Finn-öbölnél, a Néva-folyó torkolatánál fekszik. A települést még a 18. század legelején alapították, ám ekkor a neve még először Petrográd, majd Leningrád volt. Szentpétervár a második legnagyobb város Oroszországban, hiszen Moszkva után itt élnek a legtöbben, 4 és félmillióan.

A város már önmagában világörökség, hiszen az olyan városok közül, ahol több mint egymillió lakos él, ez van a legészakabbra. Emiatt itt található a világ legészakabbi mecsetje is, de a város önmagában is élenjár szinte minden művészeti, és kulturális ágazatban, legyen szó színházról, irodalomról, vagy zenéről. Szentpéterváron több min 40 színház van, és több nevezetes könyvtár, valamint 4 híres múzeum is, a Puskin Emlékmúzeum, az Orosz Múzeum, a Központi Hajózási Múzeum, és az Ermitázs, mely az ország legnagyobb, és leghíresebb múzeuma, és ahová évente 3 millióan érkeznek a világ minden tájáról.

Szentpétervárról az építészet műemlékei sem hiányoznak, hiszen több mint 4000 védett kulturális-, történelmi- és építészeti emlék található itt. A városi turizmus az, mely Szentpétervár gazdaságának alapjául szolgál, egy felmérés szerint a város a világ 10 legvonzóbb úti célja között van. A megannyi látványosság közül akad néhány, melyet érdemes név szerint is kiemelni a többi közül, mint például a Péter-Pál erőd, és – székesegyház, az Izsák székesegyház, és a Kazanyi székesegyház. Híres a Puskinváros, a Mariinszkij Opera és Balett Nagyszínház, az Auróra cirkáló, valamint az Alexandr Nyeszkij főkolostor és Nekropolisz.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tsivili, a Zakynthos szigeti üdülőhely

Tsivili Görögországban, a Zakynthos szigeten található üdülőparadicsom, amely a Jón-tengernél, a Peloponnészosz-szigettől nyugatra található. Amennyiben …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük