Kezdőlap » Látnivalók » Szentpétervár látnivalói

Szentpétervár látnivalói

Létezik egy város, messze innen, egy nagy folyó partján. Egy híres, hatalmas uralkodó alapította, s tette meg birodalma fővárosává még a tizennyolcadik században, majd az utána következők formázták, szépítették. Elérték, hogy mára ilyen pompában tündököljön.

Manapság igen népszerű a turisták körében, évente több millióan látogatnak el oda. Nevezik a Fehér Éjszakák Városának, Észak Velencéjének. Ez a település nem más, mint a Néva deltájában elhelyezkedő Szentpétervár.

Szentpétervár utcáit róva aligha Velence és Olaszország jut eszünkbe, sokkal inkább egy nyüzsgő, nyugati nagyváros.

Ez az ellentétek városa. A kelet és a nyugat különös, lélegzetelállító, káprázatos összeolvadása. Sehol másutt nem parkol egymás mellett ilyen természetességgel öreg, ütött-kopott Lada, és vadonatúj Ferrari. Nincs még egy hely a világon, ahol fehéren ragyog az éjszaka sötétje.

Ha Szentpéterváron járunk, késztetést érzünk, hogy minden zugát felfedezzük. Erre azonban valószínűleg nem lesz lehetőségünk, de van néhány hely, amit egyszerűen nem hagyhatunk ki

Ermitázs
Oroszország legnagyobb múzeuma, gyűjteménye meghaladja a négymillió darabot. Mindet ki sem tudják állítani, nagy részük raktárban pihen.

Péter-Pál erőd
Az város egyik legelső építménye volt. Védelmi célokra végül sosem használták, jó ideig fogházként funkcionált.

Alekszandr Nyevszkij-főkolostor
Alekszandr herceg ennél a kolostornál aratott fényes győzelmet, amiért megkapta a Nyevszkij nevet, és halála után szentté avatták.

Admiralitás
Ezt az épület is az elsők között épült Szentpéterváron, nem véletlenül. Pétervárnak flottára volt szüksége, ahhoz pedig hajógyár kellett. Ma hajómérnököket képeznek itt.

Izsák-székesegyház
I. Sándor cár rendelte el a megépítését, melyet egy francia építészre bízott. Miután elkészült, hatalmas méretei, csodálatos kivitelezése miatt a város főtemplomává tették.

Ez csak néhány dolog eme város csodáiból, a felsorolás közel sem teljes.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mit jósoltak Delphoi-ban?

Az életvidám, erőtől duzzadó görög isten, Apollón tiszteletére emelt szentélyegyüttes varázslatos hegyi környezetben, az ősi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük