Kezdőlap » Látnivalók » Szentendrei skanzen

Szentendrei skanzen

Szentendre a Dunakanyar legbájosabb települése. Fekvése kiváló, hangulata magával ragadó és műemlékei miatt igazi turistalátványosság. Egy napot megéri itt tölteni.

A skanzen nem egy szimpla múzeum, hiszen kultúrközpontként is üzemel. Itt található a legnagyobb szabadtéri gyűjtemény, ami bemutatja népi építészetet és mindennapokat. Felkereshetünk különböző műhelyeket, akár működés közben is. A skanzenben minden tájegységnek van műhelye. Az alföldi műhelyekben a textilfesték rejtelmeit ismerhetjük meg.

A Balaton-felvidéket vízimalom képviseli. A Kisalföldet pedig darálómalom. Van itt cipész-és takácsműhely, sőt csizmaműhely is.
A skanzen területén felszállhatunk egy múzeumvasútra is. Két kilométeres pályán közlekedik a motorkocsi, mely hangulatával az előző század közepébe repít.

A kisvárosnak mediterrán hangulata van. Ez annak köszönhető, hogy a török kiűzése után sok görög és dalmát telepes jött ide. A nemzetiségek együttélése ma is megfigyelhető. Élnek itt horvátok, lengyelek, németek és szerbek is.

A városban sok múzeum közül válogathatunk. A Barcsay Múzeumban Barcsay Jenő munkái tekinthetőek meg. Czóbel Béla is kapott saját múzeumot és Kmetty János is. A Kerényi Jenő emlékmúzeumban vagy a Korenchy Gábor gyűjteményét bemutató múzeumban és találhatunk látnivalót.
Szentendréből kirándulásra is indulhatunk, de elérhető közelségben van Esztergom és Budapest is. Esztergomban a bazilikát érdemes felkeresni fővárosunk pedig bővelkedik lenyűgöző épületekben és szórakozási lehetőségekben.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szent Péter bazilika

A reneszánsz és barokk idők leglenyűgözőbb épülete elérhető közelségben található, akár autóval vagy busszal is. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük