Kezdőlap » Divat és szépség » Szemöldök ápolás profi módon.

Szemöldök ápolás profi módon.

Ha apró hányok, vagy hiányosságok vannak a szemöldökben, akkor érdemes a szemöldökceruzát használ, viszont ha az egész szemöldököt szeretnénk kihangsúlyozni, akkor érdemesebb por állagú szemöldökfestéket használni. Ha egyenletesem ki van festve a szemöldök, akkor simítsuk át egy kis kefével vagy szemöldök fésűvel. Ha tartós szemöldök festést szeretne végezni akkor a végén vigyen fel egy kis átlátszó zselét, így biztosan tartós lesz.
Nagyon fontos, hogy reggel ébredés után azonnal ne szőrtelenítsünk, és a szemöldökünket se szedjük, mert ilyenkor a legérzékenyebb a bőrük, ezáltal fájdalmasabb, irritálóbb lehet a szőrtelenítés. Ugyanekkor történhet meg az a kellemetlen helyzet, hogy a kiszedett szőrszálak helye végig bepirosodik. Ajánlatos fürdés, vagy zuhanyzás után szedni a szemöldököt, mert ilyenkor megpuhulnak a szőrszálak, és fájdalom mentesebben lehet őket eltávolítani.
Figyelni kell arra, hogy fürdés vagy arctisztítás után ne maradjon arclemosó vagy sampont a szemöldök tövén, mert így hamar kiszáradhat. Ennek elkerülése érdekében lefekvés előtt vigyünk fel a szemöldök tövére hidratáló krémet.
Továbbra is divatban van a természetes szemöldök. Ez azt jelenti, hogy telt nem túl vastag, és ne legyen túlszedve sem, hiszen a szemöldök a szem – úgymond – “kerete” amely nagyon szépen kiemelheti a szemeket, de ha rossz a szemöldök akkor el is “takarhatja” azt.
Végül az egyik legfontosabb dolog, hogy a szemöldök színének és a haj színének harmonizálnia kell. Ez nem azt jelenti, hogy ugyanolyan színűnek kell lennie, hiszen az eredeti haj és szemöldök színe sem az. Viszont egy-két árnyalatnyi eltérés még szép és esztétikus lehet. Az erős színű szemöldök inkább a kevésbé karakteres arcúaknak ajánlott.Sok függ az arc formájától, illetve attól, hogy miként szeretnénk hangsúlyozni a szemet.
Ha nem biztos a dolgában, akkor inkább kérje kozmetikus segítségét.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szép bőr titka

Sok nő fáradozik azon , hogy szebbé varázsolják fáradt , fakó arcukat .Megvásárolnak több ezer …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük