Kezdőlap » Divat és szépség » Szemhéjfestés: milyen típusú szemhéjárnyékolók léteznek?

Szemhéjfestés: milyen típusú szemhéjárnyékolók léteznek?

Púder-, krém-, vagy ásványianyag-alapú szemhéjfestékek: elsősorban a konzisztenciában van különbség közöttük. Aki szemhéjárnyékolót szeretne vásárolni, nehéz döntés előtt áll: nemcsak a különféle színek nehezítik meg a választást, hanem a különböző textúrájú kozmetikumok is fejtörést okozhatnak. A leggyakrabban használt, legnépszerűbb változat a púderes szemhéjárnyékoló.

A kompakt szemhéjpúderek a legelterjedtebbek. Választhatunk a csillogó, csillámló, matt, és fénylő variációk közül. A szemhéjpúderek általában árban is kedvezőek, és minden drogériában kaphatóak. A vásárlásnál azonban figyeljünk arra, hogy minőségi terméket válasszunk, amely nem morzsolódik szét, és megfelelően fedi a bőrt. A púderes szemhéjárnyékolóknak létezik lazább, por állagú változata is. Előnye, hogy tetszés szerint keverhetjük a különféle színeket, és teljesen új árnyalatokat kreálhatunk. Hátránya, hogy rendkívül óvatosnak kell lennünk a felvitelnél, hogy ne szóródjon le a por az arcunkra – ez főként útközben jelenthet nehézséget.

A krém, és hab állagú szemhéjfestékek stift, vagy dobozos formában kaphatóak. A száraz bőrre kiváló választást jelent ez a változat. A felvitelük egyszerű, és jelentős előnyük a púderes szemhéjárnyékolókkal szemben, hogy nem szóródhatnak szét az arcon. A különböző színek keverése valamivel nehezebb, és a jó minőség kiválasztására ennél a variációnál még jobban oda kell figyelnünk. A rosszabb minőségű krémes szemhéjfestékek hamar összegyűlnek a szemhéj ráncaiban. Az ásványi anyagokat tartalmazó púderporok, vagy kompakt púderek egyre elterjedtebbek: szinte hasonlóan széles választékban kaphatóak, mint az egyszerű, púderes szemhéjárnyékolók. Az ásványi anyagokat tartalmazó púderek különösen bőrbarát termékek, és a felvitelük is rendkívül egyszerű.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen a praktikus ruhatár?

A praktikus öltözködésnek több oldalról is van értelme, pénztárcánkat kímélhetjük azzal, hogy nem ész nélkül …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük