Kezdőlap » Látnivalók » Szeged hírös város

Szeged hírös város

Szegedet, mint a napfény városát szokták emlegetni és mint Dankó Pista nótájában “Szeged hírös város, Tápéval határos, ott lakik a babám, kivel leszek páros.” A magyar nagyvárosok közül a 4. legnépesebb város, 162000 főt számlálva. Egyetemi város. 2 nagy egyeteme van, az egyik a Szegedi Orvostudományi Egyetem (SZOTE), a másik a József Attila Tudományegyetem (JATE), ezenkívül van a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola (JGYTF), valamint több más egyetem kihelyezett tagozata. A diákok jelenléte garancia a nyüzsgésre, a város tavasztól őszig mint egy megbolydult méhkas, teli nyüzsgéssel, zsibongással.

Nyaranta Szabadtéri Játékok címmel több világ- és kasszasikeres produkciót lehet megtekinteni a Dóm téren, ahol 4 ezren részesülhetnek egy-egy alkalommal a művészi élményben. Rendeztek itt már meg néptánc gálákat, komoly- és könnyűzenei koncerteket, világsztárokkal operaelőadásokat, operetteket és balettot stb. Szintén a Dóm téren látható a hazánkban egyedülálló zenélő óra, a középkori egyetemek egyik jelképe, mely a számlap körüli falnyílásokon az egyetemi tanácsot és a ballagó diákokat ábrázolja
De ezeken kívül vannak még a standard látnivalók: Móra Ferenc Múzeum állandó tárlatai, a Zsinagóga monumentális mór-szecessziós épülete Európa egyik legszebb zsidó temploma, a szintén szecessziós stílusú Reök palota, melynek falain belül világhírű festőművészek tárlatait láthatjuk, Kass Galéria, Fűvészkert, Vadaspark, Wellness-, Gyógy- és Élményfürdő, valamint az eklektikus stílusban épült Anna Fürdő (köznyelv szerint gőzfürdő), hogy csak párat emeljünk ki a látnivalók közül. És még nem szóltunk a vendégcsalogató halászcsárdákról, éttermekről. A hangulata, pezsgése a városnak , ami semmi máshoz nem hasonlítható. Aki egyszer ellátogat Szegedre, az visszatérő vendég lesz.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mi Nagy-Britannia legromantikusabb helye? – Tintern-Apátság

Dél-Wales és Anglia határán, közel 200 évvel ezelőtt a kis fényűző kirándulócsónakok rendszeresen kisiklottak a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük