Kezdőlap » Egészséges életmód » Szebb bőr – cukor nélkül

Szebb bőr – cukor nélkül

Az évek múlását sajnos nem állíthatjuk meg. Az öröklött hajlam 30-40%-ban befolyásolja a ráncok kialakulását – azonban a fennmaradó 60-70%-ért mi magunk vagyunk felelősek. A folyamatot ugyan nem lehet megállítani, azonban lelassíthatjuk. A korai ráncképződésért a helytelen életmód is felelős: ide tartozik többek között a túlzásba vitt napozás, a dohányzás, alkoholfogyasztás, stressz, és a helytelen táplálkozás.

A szép és egészséges bőr előfeltétele, hogy vérünk egészséges legyen. Ha a vércukorszint egyensúlya megbomlik, a bőrünkön is hamar észrevehető. A fehér cukor ebből a szempontból veszélyt jelent: magas glikémiás indexe miatt a vércukorszint gyors emelkedését, majd süllyedését váltja ki. Szervezetünk cukorháztartásának zavara okozhatja az úgynevezett belső égést: pontosabban mikrogyulladásokat, melyek a bőrünk kollagén-, és elasztintartalmát csökkentik, és az idő előtti öregedéséért felelősek.
A dermatológusok szerint a túlzottan magas cukorfogyasztás következtében akné, öregségi foltok, és egyéb bőrbetegségek is kialakulhatnak.

A kutatások szerint a tartósan magasabb vércukorszinttel rendelkező emberek idősebbnek látszanak, mint azok, akik csak kis mennyiségű cukrot fogyasztanak. Azonban nemcsak a háztartási cukor a bűnös: általában az élelmiszerekben található rejtett cukor teszi ki a cukorfogyasztásunk nagyobb részét. Az összetevők listáján található számos kifejezés, mint a maltóz, kukoricaszirup, glükóz-fruktózszirup, gyümölcslé-koncentrátum, szőlőcukor, árpamaláta – szintén cukorra utalnak. A szénsavas üdítőitalok, illetve a különféle gyümölcsszörpök is tartalmazhatnak cukrot. Amennyiben vigyázni szeretnénk bőrünk egészségére, érdemes elkerülni a magas cukortartalmú termékeket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért is érdemes édesburgonyát enni?

Az édesburgonya sok szempontból hasznos és egészséges növény. Sokféle formában, színben jellemző és széles körben …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük