Kezdőlap » Betegségek » Száraz köhögés

Száraz köhögés

Megtörténhet, hogy sokan nem is gondolják, hogy a hideg idő beköszöntével megjelenő köhögés valójában nem is betegség, csupán egy kísérő tünet. Persze szinte mindenki rohan köhögés csillapítókért, amennyiben fellép a kellemetlen kaparó érzés a torokban, melyet fájdalmas köhögés kísér. Azonban nagyon kell ügyelnünk a köhögés jellegére, ami nem mellékes, mivel nem minden esetben hasznos illetve ajánlatos a köhögést csillapítani.
Feltétlenül figyeljünk oda, hogy milyen formában mutatkozik meg a köhögés, hiszen ez ad útmutatót nekünk a továbbiakban. Első lépésként figyeljük meg, hogy köhögés során távozik-e váladék a légző rendszerből vagy nem.
Amennyiben nem, akkor száraz köhögésről van szó, ami általában fájdalommal jár, a kilégzések rövidek, éles hang hallható, esetleg néha rekedtté válik a hang a köhögés folyamán. Ilyen esetben használhatunk köhögés csillapítókat, melyek lehetnek szopogatós tabletta formájában, de szirup formájában is beszerezhetőek már. Természetesen jól bevált házi praktikát is bevethetünk ilyenkor, hiszen bárki gyorsan el tud készíteni egy teát, rendszerint ez gyógynövényből kell, hogy készüljön, tulajdonképpen a fehérmályva a legjobban ható gyógynövény ezen esetekben, melyet már gyógyszertárban is meg tudunk vásárolni.
Lehet, sokan hallottak már a szinte csodaszerként ható gyógynövény keverékről, melyet száraz köhögés során alkalmaznak. Elkészítése nagyon egyszerű, hiszen csak a meg szokott módon teát kell főznünk a következőkből: hársfavirág, kakukkfű, ökörfarkkóró-virág, ánizsmag és orvosiziliz-levél. Ajánlatos tíz vagy tizenöt percig állni, hagyni a forró vízzel leöntött teakeveréket és ki-ki ízlés szerint tehet bele mézet, ami még jobban segíti a gyógyulást.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mennyi gyümölcsöt fogyaszthat a cukorbeteg?

A szénhidrátok két nagy csoportja: az egyszerű cukrok és az ezekből felépített összetett szénhidrátfélék, a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük