Kezdőlap » Hotel » Szálljunk meg Exeterben

Szálljunk meg Exeterben

Exeter Angliában található város, nem messze, 110 kilométerre van Bristoltól. A város nem túl nagy, ezért a nevezetességeit akár egy nap leforgása alatt is megtekinthetjük. Ami viszont rendkívül jó az egészben, hogy a legtöbb nevezetességet ingyen meg tudjuk nézni, és még néhány múzeumba is bejuthatunk díjmentesen.
Az első látványosság a város katedrálisa, amelyet 1050-ben alapítottak, és jellemzője, hogy toronymagasan kiemelkedik a többi épület közül. A katedrális kertjében egy szobrot is találunk, melyet Richard Hookerről, egy teológusról állítottak. A katedrális azért lényeges, hiszen egyike Anglia legszebb középkori katedrálisainak, két normann toronnyal, nyugati homlokzattal, és a leghosszabb boltozattal együtt eléggé híres is, nem is beszélve arról, hogy milyen kincseket őriznek benne. A város régi rakpartján találhatjuk meg a Quay House Látogatóközpontot, ami az egykori gyapjúkereskedelem központja is volt. Napjainkban ez már nyaralóhely lett, így üzleteket, kávézókat és pubokat is találhatunk helyben. Exeterben található a Royal Albert Memorial Museum, melyet nemrég újítottak fel, innen olyan idegenvezetős túrákat is indítanak, melynek keretei közt a város rejtett kincseit tekinthetjük meg, például a Rougemontot, melynek másik neve a Vörös hegy. Ez egy vár volt, melynek napjainkban már csak a romjai tekinthetők meg, melyek vörös homokkő maradványok. A régi erődítmény előtt találhatunk egy Alice Molland emléktáblát is, ő volt az utolsó, akit boszorkányságért égettek meg, előtte pedig itt börtönözték be. Exeterben található még egy céhcsarnok, valamint a székesegyház közelében található a Möls Coffee House műemléképület is. Említésre méltó a Szent Miklós Perjelség Mint Laneben, mely előbb kolostor volt, viszont ma múzeum.

Ne lepődjünk meg, hogyha a városban sétálgatva középkori templomokra bukkanunk, ilyen például a Szent Mary Steps, mely bonyolult órájáról híres. Exeterből származik a Mozgó Ház története is, amely eredetileg egy tudor ház volt, ami átköltöztettek egyik helyéről egy másikra. Anglia egyik legszűkebb utcája az Exeterben található Parlament utca, itt még 2 ember is nehezen fér el egymás mellett. Természetesen a városban több zöld területet is találunk, ilyen például a Northernhay kert, amely Anglia szerte a legrégebbi nyilvános parknak számít, itt a csodás zöldterületen még szobrokat is találunk, valamint egy háborús emlékművet. Szintén szép kertekkel, parkokkal rendelkezik az Exeteri Egyetem Campusa. Hogyha már megnéztünk mindent, de még vásárolgatni is kedvünk lenne egy kis pihenés után, ellátogathatunk Exeter több mint 700 üzletéből valamennyibe, vagy az egyik helyi étterembe.

A városban az év minden időszakában rendeznek valamilyen programot, fesztivált vagy rendezvényt, de hogyha akkor jövünk ide, amikor épp semmi nagyobb rendezvény nincs, akkor se csüggedjünk, hiszen Exeter remek alkalom arra, hogy a Jurassic Coast látványosságait, a Dartmoor és Exmoor nemzeti parkokat meglátogassuk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ecuador, egy spanyol nyelvű ország

Ecuador Dél-Amerikában található ország, amelynek érdekessége, hogy nyugati oldalán a Csendes-óceán található, míg más oldalain …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük