Kezdőlap » Hotel » Szállási lehetőségek Szucsávában

Szállási lehetőségek Szucsávában

Szucsáva, Románia egyik legnagyobb városa, ahol több mint 106 ezren élnek és emiatt Suceva megye központja is lett az elmúlt években.
Budapesttől 709 kilométerre található, ami bár nem nagy távolság, azonban a rossz útviszonyok miatt ne induljunk el autóval, hanem inkább válasszuk a légi közlekedést, ha a városba szeretnénk utazni. Az út mindössze 3 -4 órás, ami repülőgéppel nem hosszú idő.
A környék a Kárpátoknak köszönhetően igen szép természeti viszonyokkal rendelkezik, ennek legszebb példája a Radnai-havasok és Ráró-hegység.
Szucsávába érkezve egy könnyed városnézést is érdemes terveznünk mivel nagyon sok szép épületet tudunk majd megtekinteni, köztük a zsinagógát, a városházát, és még pár darab olyan középkori épületet, amelyeket még a UNESCO is felvett a világörökségek listájára. A helytörténeti múzeumban nagyon sok magyar történelemre vonatkozó írást is fogunk majd találni, de nagyrészt a város rövid fejlődésével foglakozik ez a tárlat.
A szállodák közül érdemes a három csillagos szállodák szintjénél maradni, mivel az alatt nem biztos, hogy azt fogjuk kapni a pénzünkért, amit várunk. A legnépszerűbb szállodák a Hotel Sofia, a Pension Leaganul Bucovinei, a Manoir Mignon Panzió és a Pension Santa Fe ami egy kicsi, de annál felszereltebb hotel, ahol nagyon sokan szállnak meg a főszezonban, így ha mi is itt szeretnék pár éjszakát tölteni, akkor foglaltassunk előre, lehetőleg már két héttel az érkezésünk előtt.
A város gasztronómiáját tekintve nem a legjobbak közé tartozik. Természetesen itt is megkóstolhatjuk a helyi specialitásokat, valamint a megszokott hús- és tésztaételeket is. Azonban mivel Szucsáva egy hegyvidék közelében található, rendelkezik saját borral és pálinka különlegességekkel, amiket a helyi urak is nagyon dicsérnek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Sesto Fiorentino

Sesto Fiorentino település nem messze található Firenzétől, és Olaszországban, a Toszkán térségben helyezkedik el. Mivel …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük