Kezdőlap » Hotel » Sydney

Sydney

Sydney Ausztrália legnagyobb városa, és fővárosa az Új-Dél-Wales államnak az országban. A több mint 4 milliós lakosságú várost a kontinens délkeleti részén találjuk, a Tasman-tengernél. A várost 2011-ben a világ 6. legélhetőbb városává nyilvánították, köszönhetően a rengeteg parknak, és a környezetbarát kialakításnak, ami Sydneyre jellemző.

Sydney, annak ellenére hogy nem ez a főváros, szinte mindennek a központja az országban: a kereskedelemnek, a kultúrának, a művészetnek, az oktatásnak, a divatnak, a zenei és szórakoztatóiparnak, és természetesen a turizmusnak is. Rengeteg nívós sporteseményt rendeznek ebben a városban rendszeresen, például ez a város adott otthont a 2000-res Nyári Olimpiai Játékoknak. Itt található a világ legnagyobb természetes kikötője, a Sydney Harbor, mely napjainkban rengeteg jachtnak és luxushajónak ad otthont, körülötte pedig luxusházak, és kertvárosi részek épültek ki, egyfajta kikötői lakóparkká. A helyiek kedvenc kirándulóhelye a Kék hegy, mely a város nyugati oldalától nem messze van, itt található a Három nővér sziklaformáció, a világ legmeredekebb vasútja, és több száz méter magas vízesések.

Sydney központi része az üzleti negyed, röviden a CBD, benne a Darling Harbour szórakoztató központtal, az Ausztrál Nemzeti Tengerészeti Múzeummal, és a Taronga Zooval. Ugyancsak ebben a negyedben találjuk a Hyde Parkot, benne a Királyi Botanikus Kerttel. A nagyvárosnak összesen 650 külvárosa van, és regionálisan 13 régióra osztható. A város önmagában rendkívül rendszerezetten van kiépítve, területén számos zöldövezet, és park található, és fontos szerepet tölt be a hajóval közlekedés is, hiszen számos vízi út is ki van építve. A legnépszerűbb parkok közé a Hyde Park, a Kínai Kert, a Királyi Botanikus Kert, és a Domain park tartoznak. Kulturális központ révén Sydney-ben sok múzeumot találunk, ott van például az Új Dél Wales-i Művészeti Múzeum, a Sydney Múzeum, az Iparművészeti és Tudományos Múzeum, a Kortárs Művészeti Múzeum, és a Kínai Kortárs Művészeti Múzeum.

A városban évente több fesztivált rendeznek, melyek szórakozató jellegűek, és az egész várost felbolydítják. Ilyen a Sydney fesztivál, az ausztrál kortárs művészetet bemutató Biennálé Fesztivál, a Sydney Filmfesztivál, és a Tengeri Szobrok Fesztiválja.
A város folyamatosan aktív turizmusa is jól mutatja, hogy Sydney a leglátogatottabb város Ausztráliában a turisták körében, hiszen minden évben közel 3 millióan utaznak el ide a világ minden tájáról.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vír szigete

Horvátországban, Zadartól összesen 25 kilométerre található Vír szigete, amely Dalmácia északnyugati részén helyezkedik el. Ez …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük