Kezdőlap » Hotel » Svájc városa, Lugano

Svájc városa, Lugano

Svájcban, az olasz anyanyelvű részen fekvő települések közül emelkedik ki Lugano, amely a Luganoi-tó partján, a Monte Bre hegy alatt fekszik. A népessége 50 ezer fő körül mozog, azonban sok vendégmunkás és turista ezt a számot a nyári időszakokban 1-2 ezer fővel megnöveli.
Már hogyha az interneten is rákeresünk a városra, akkor láthatjuk, hogy mennyi kiváló minőségű szálláshely található ebben a itt. Népszerű, és ismert helyek, ahol a turisták is szívesen szállnak meg például a Villa Sassa Hotel Residence & Spa, a Hotel De La Paix, valamint a Grand Hotel Villa Castagnola. Szintén jó minőségű szálláshelyek a Villa Principe Leopoldo Hotel & Spa, és a Holiday Inn Lugano Centre melyek négycsillagosak, akárcsak a Lugano Dante Center Swiss Quality Hotel. Érdemes az interneten nézelődni, hiszen valószínűleg akadnak majd akciós ajánlatok is, aminek a segítségével olcsóbban juthatunk szobához, vagy lakosztályhoz. Természetesen, aki nem kifejezetten rajong a drága luxushelyekért, az is meg fogja találni a számára ideális helyet, viszont akkor elsősorban a panziók, és az apartmanok ajánlatai között érdemes keresgélni.

A svájci városba nagyon egyszerűen eljuthatunk repülővel, ráadásul nem is drága a jegy ára sem, így néhány óra alatt már oda is érhetünk utazásunk célpontjához, és belevethetjük magunkat a városnézésbe, hiszen Lugano nevezetességei garantálják a jó szórakozást. A városban több múzeum is a kulturális kikapcsolódásért felelős, köztük a Városi Művészeti Múzeum, és a Wilhem Schmid Múzeum is érdekes lehet, de ezen kívül még további 6 múzeum és egy galéria is nyitva áll az érdeklődők előtt. Mivel a Luganoban élők anyanyelve az olasz, ezért nem is csodálkozhatunk rajta, hogy a városban olasz típusú házakat, tereket és építészeti remekeket találunk szinte mindenhol. A leghíresebb katedrális a Cattedrale San Lorenzo, mely még 875-ben épült, feltétlenül érdemes megnézni.
Mielőtt útnak indulunk, egy utazási irodában, vagy az interneten járjunk utána annak, hogy milyen programok, esetleg fesztiválok vannak a városban, hiszen így előre tervezhetünk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Duisburg főbb szálláshelyei

Duisburg Németország vesztfáliai régiójában található, a Rajna és a Ruhr folyó között. Testvérvárosaként sokan Düssedorfot …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük