Kezdőlap » Hotel » Sussex megye

Sussex megye

Sussex Anglia déli részén található tartomány. Ez a megye az olyan turisták számára ajánlott úti cél, akik kedvelik az igazi déli stílusú angliai hangulatot, ami pontosan azt jelenti, hogy bár hűvösek az emberek, de mégis barátságos kis városok, falvak találhatók errefelé, ahol kedves vendéglátók várják az ide érkező turistákat.

A térség legnagyobb városai közé sorolható Bexhill-on-Sea, Brighton and Hove, Crawley, Hastings, és Littlehampton. A környék igen gazdag történelmi látnivalók terén, ezért készüljünk fel, hogy szinte mindenhol bele fogunk futni egy-egy olyan építménybe, ami több száz, vagy akár ezer éves. Ez a terület már a római idők előtt is lakott volt, és az ősi angol lakosság generációkon keresztül itt élt, és elsősorban halászó életmódot folytatott. Ennek köszönhetően a kikötővárosok még a mai napig a legnépszerűbb úti célok közé tartoznak Dél-Angliában.

Mivel Angliáról van szó, ezért a repülővel való utazás a leggyorsabb módja annak hogy ide eljussunk, de ha szeretjük a kalandokat, és nem zavar minket akár egy napos vezetés sem, akkor nyugodtan elindulhatunk autóval is, mivel Franciaországnál könnyen felszállhatunk egy kompra, és egy óra alatt már Sussexben is vagyunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ismerjük meg Mezőkövesd városát!

Mezőkövesd egy olyan kisváros, ahol közel 16 ezren élnek, és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található. Mezőkövesd az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük