Kezdőlap » Hotel » Sucre, Bolívia

Sucre, Bolívia

Sucre Bolívia fővárosa, ami több mint hatvan év leforgása alatt egy kicsiny faluból változott át nagyvárossá. Amikor Bolíviába utazunk, ebbe a városba mindenképp érdemes betérnünk, hiszen mivel ez a főváros, ezért itt találhatunk meg minden olyan közigazgatási intézményt, és hivatalt, amire esetleg szükségünk lehet hivatalos ügyek intézéséhez. Ezt a várost szinte csak repülővel tudjuk megközelíteni, a busszal való utazást, valamint az autóutat nem javasolják a nagy szintkülönbségek miatt. A város különlegessége, hogy az átlagmagassága körülbelül 2750 méter, így majdhogynem az ország legmagasabban fekvő városának számít. Természetesen az éghajlata meleg, egész évben forróság van errefelé, és télen is csak mérsékelt az idő.

Három olyan főbb látnivalót említhetünk meg Sucre városában, amit minden ide érkezőnek érdemes megtekinteni, ezek pedig a történelmi óvárosban helyezkednek el. A Casa de la Libertad épületkomplexum arról híres, hogy az ország függetlenségi nyilatkozatát itt írták alá. Az épületben egy múzeum is található, ahol a spanyol hódítási időszakot mutatják be, egybekötve a függetlenségi háború időszakának emlékeivel. A második látnivaló egy hatalmas kolostor, az 1601-ben épített La Recolata, de a legszebb épület a városban mégiscsak a Metropolitán Katedrális, amely otthont ad az év minden időszakában rengeteg zenés eseménynek, ahova a világ minden tájáról érkeznek vendégelőadók.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Elche, a spanyol nagyváros

Elche városa Spanyolországban, Valenciától nem messze Alicante megyében található. Egyes adatok szerint jelenleg 220 ezer …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük