Kezdőlap » Hotel » Stockholm belvárosa- bemutatás

Stockholm belvárosa- bemutatás

Stockholm Svédország fővárosa, és ezzel együtt a legnagyobb város is az egész országban. Stockholm városa összesen 14 szigete található, melyek a Balti-tenger és a Malaren-tó találkozásánál helyezkednek el, és így 53 híddal vannak összekötve. Stockholm egy rendkívül modern, pörgős nagyváros, ahol szinte minden megtalálható, tudományos kulturális és idegenforgalmi központja is az országnak.

Stockholm tele van kulturális intézményekkel, így találunk itt színházakat, operákat, múzeumokat, azonban megannyi zöld területet is, hiszen Stockholm erről is híres. Hogyha nyáron jövünk ide, akkor is vigyünk melegebb ruhákat, hiszen itt még augusztusban sincs melegebb 15 Celsius foknál. Stockholm belvárosának látványosságai között az első, amit érdemes megnézni, a Drottingholm palota, ezt a Királynő-szigeten fogjuk megtalálni. A palotának nemcsak a külsejét érdemes megcsodálni, a szobái és helységei közül jó hogyha megnézzük legalább Hedvig Eleonóra hálószobáját, de érdemes megnézni az Oszkár termet, és a Károly-galériát is. A kastély körül franciakertet és angolparkot is találunk, ahol még több szobor, és szökőkút várja hogy megtekintsék. Szintén említésre méltó a stockholmi Királyi Palota, amely egy szív alakú szigeten található, itt ülésezik ténylegesen az államtanács, a király elnökletével. Ez a palota is ékes díszítést kapott, kívül-belül csodaszép. A svéd fővárosban több palota, és kastély is található, utóbbiak közül említésre méltó az Ulriksdal kastély, melynek saját botanikus kertje van növényritkaságokkal, és orchideagyűjteménnyel. Szintén a paloták közé soroljuk a Lovagok Házát, ahol kelet-indiai porcelángyűjtemény is található, de mindenképp kiemelendő a város épületei közül a Városháza, főként az Aranyterme. A Svéd Akadémia, és a tőzsde székel a 18. századi Börhuset épületében, melynek földszintjén a Nobel Múzeum is található.

Stockholm legrégebbi temploma a királyi család nyughelyéül szolgáló Riddarhomskyrkan, azonban lényeges a Storkyrkan épülete is, amely a városi katedrális. Itt található a Szent György a Sárkánnyal című híres szobor. Stockholm óvárosában is érdemes tenni egy sétát, a helyiek ezt Gammla Sannak nevezik. Stockholmban még számos nevezetesség van, amit érdemes megtekintenünk, például a Djurgarden park, ahol megtalálható a Skanzen Múzeum, a Vasa Múzeum, ahol megtekinthető a Vasa csatahajó, mely még elindulása után nem sokkal a kikötőben elsüllyedt. Híres parkok is vannak a belvárosban, például a Milles-kert, amely napjainkban múzeumként működik, szobrokat is megtekinthetünk az olaszos hangulatú teraszos kertben. Ott van azonban a Haga-park is, melyben Pillangóház és Tavirózsaház is található.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egy híres finn város: Oulu

Oulu egész Finnországban a 6. legnagyobb város, amely a Botteni-öbölben található, teljesen a tajga északi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük