Kezdőlap » Adózás » Start kártya

Start kártya

Ez a program az ötven évet betöltött személyeknek adható. Az ember ötven éves korában, amennyiben arra kényszerül, hogy munkahelyet váltson, esetleg leszázalékolt és már betöltötte az ötven évet, de még dolgozhat,
akkor előnyös a Start kártya kiváltása.

Amikor már tudja, hogy felveszik a munkahelyre, vagy már dolgozik, akkor érdemes kiváltani a kártyát. Nagyobb előnnyel kezdhet egy munkahelyet vele. Azért fontos a kiváltási időpont, mert csak egy évig szól ! Amennyibe kiváltja a munkavállaló és nem tud elhelyezkedni egy éven belül, úgy érvényét veszíti a nyomtatvány, és vissza kell szolgáltatni a Nemzeti Adó és Vámhivatalnak.

A munkáltatónak jár a kedvezmény mégpedig egy teljes évre. Amennyiben ez irattal rendelkezik a munkavállaló, úgy a munkáltatónak nem kell a munkavállaló után egy évig járulékot fizetnie. Ezért jelent előnyt a munkavállalónak, hiszen így hamarabb alkalmazza a munkáltató , sőt a tájékozott munkaadó kimondottan ilyen irattal rendelkező munkavállalót keres.

A kártya igénylését a Nemzeti Adó és Vámhivatalnál / N A V /, benyújtani. Ott ismertetik a feltételeket, majd ellenőrzik az adatokat, nem kell megjelölni a leendő munkahelyet, majd átadnak egy csekket ami nem nagy összegről szól. Ezt a csekket postán be kell fizetni, majd visszajuttatni a Nemzeti Adó és Vámhivatal megfelelő osztályára.
Rövid határidőn belül postai kézbesítéssel kapja meg az igénylő.

Ezzel a kedvezményes munkavállalói igazolvánnyal keresheti fel a munkaadó céget, vagy vállalkozót. A magán vállalkozók is éppúgy igénybe vehetik a kedvezmény, mint a cégek, vállalatok.

Sajnos az igénylés kétezer – tizenháromba megszűnt, de akinek még nem járt le az egy év az még élhet vele.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Betegség után is jár adókedvezmény!

Ma már egyre többen tudnak róla, hogy hosszabb, vagy tartós betegség után is igénybe vehető …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük