Kezdőlap » Hotel » St Aubin, a Csatorna-szigeteki kikötőváros

St Aubin, a Csatorna-szigeteki kikötőváros

St Aubin a Csatorna-szigetek legnagyobbikán, Jersey szigetén található kis kikötőváros. Hozzá hasonlóan még több kisebb sziget, St. Brelade, Saint Helier és Gorey alkotják a Csatorna-szigeteket. Tulajdonképpen ez a terület nem tagja az Európai Uniónak, hiszen a Csatorna-szigetek, és azon belül Jersey is, brit koronafüggőségek, melyek közt gyakran találni lakatlan szigeteket is. St Aubin a Gulf of Saint-Malo öböl felé nyílik.
Eredetileg egy kis halászfalu helyezkedett el St Aubin nyugati részén az öbölnél, nem messze a tőle keletre található St Helier-től. A kikötőváros központjában, szinte teljesen a közepén található a St Brelade plébánia, amelynek a neve Saint Aubin of Angers-re utal. A plébánia épülete a korábbi vasútállomás helyére épült. Hogyha St Aubin végétől elindulunk a régi vasúti sínen keresztül, eljutunk egészen La Corbière-ig.
St Aubin egyik látványossága, a St Aubin erőd az öbölnél található, éppen a kikötő mellett, ide akár gyalogszerrel is eljuthatunk, csupán egy mólón kell keresztülmennünk. Az erőd, melynek egyetlen tornya van, amit gránitfalak és egy töltés is körülvesz, egy különálló kicsi szigetre lett felépítve. St Aubin egyetlen temploma a kikötő felőli hegyre lett emelve. Ezeken felül is van még néhány látványosság a nyugodt kis településen, például néhány múzeum, és rengeteg park is található itt.
Elsősorban azoknak érdemes ide utazniuk, akik nyugodt környezetben szeretnének pihenni, és nem a megszokott tengerparti nyüzsgésre vágynak. Gyakoriak errefelé a vízi sportok, mint például a vitorlázás űzése, hiszen az időjárási viszonyok inkább erre adnak lehetőséget, mint fürdőzésre.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Turku, Finnország legrégibb városa

Turku városa egykoron Finnország fővárosa volt, még a 19. században, azonban napjainkban az országban található …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük