Kezdőlap » Divat és szépség » Sötét színű körömlakk: duplán tartósabb

Sötét színű körömlakk: duplán tartósabb

Bordó, lila, vagy sötétzöld – a sötétebb színű körömlakkok kifejezetten divatosnak számítanak. Hátrányuk, hogy a felvitelük komplikáltabb, mint a pasztelltónusoké: legalább két réteg lakkra van szükség. A kisebb lepattogzások jóval feltűnőbbek, mint világos lakk esetén. A két rétegű festés, és a rétegek alapos szárítása a sötét színű körömlakkozás alfája, és omegája.

Mielőtt a körmeinket sötét árnyalatúra lakkoznánk, fontos, hogy megfelelő formára reszeljük őket. Az intenzív tónusok jobban illenek a rövidebb körmökhöz – a hosszú, sötétvörös karmok nem hatnak túl elegánsan. Ha sötétebb körömlakkot használunk, semmiképpen se hagyjuk ki az alapozó lakkot: enélkül a színpigmentek a körmök tartós elszíneződését okozhatják. Rázzuk fel a körömlakkos üvegcsét alaposan, mielőtt nekiállunk a festésnek, majd vigyük fel az első réteg lakkot. Kezdjük egy csíkkal a köröm közepén, majd a jobb, és bal oldalát is fessük ki.

Az első réteget legalább negyedórán át hagyjuk száradni, ezután jöhet a következő réteg lakk. Óvatosan lakkozzuk ki körmeinket másodszor is – ugyanúgy három lépésben, mint az előző alkalommal. Mindenképpen figyeljünk oda arra, hogy az összes körmön azonos intenzitású színt érjünk el: ha a körömlakk különböző erősségű az egyes körmökön, ápolatlannak hathat. A sötétebb körömlakk esetén ez jóval feltűnőbb, mint a világosabb tónusoknál. Miután a második réteg lakk teljesen megszáradt, rögzítsük fedőlakkal: ez nemcsak tartósabbá teszi a festést, de ragyogóbbá is varázsolja a körmeinket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Csík bogarak

A bogarak földünk leginkább nem szeretet fajához tartoznak.Nagyon sokan félnek tőlük pedig ezeknek a kis …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük