Kezdőlap » Hotel » Söldeni síelés

Söldeni síelés

Sölden Ausztriában található, Budapesttől 810 kilométerre. Ide többnyire azok a turisták jönnek, akik valamelyest tapasztaltabb síelők, és jobban ismerik a téli sportokat az átlagos turistáknál. Hogyha ide elutazunk, érdemes előtte áttekintenünk a helyi szállásajánlatokat, amik közül a következők a legideálisabbak. Több apartmant találunk a városban, így hogyha ezt a szálláshely típust kedveljük jobban, akkor választhatjuk a Pension Alpina házat, vagy a Casa Appartementhaust is, ami szinte a sípályák mellett fekszik.

A környék nem lehet teljes 5 csillagos luxusszálloda nélkül, ez pedig a Central Spa Hotel Söldenben, ahol minden kívánságunk teljesül, csak legyen elég pénzünk rá. Ezeken kívül még több 3, és 4 csillagos szálláshelyet is találunk, az egyik ezek közül a Castello Falkner. Remek szórakozásban lehet részünk a söldeni kisebb bisztrókban, kávézókban, ahol a hagyományos osztrák vendégszeretetet is megtapasztalhatjuk.
A település egyértelműen legfőbb vonzereje a helyi, világszínvonalon kialakított sípálya. Sölden lejtői az erdőhatár fölött találhatóak, ezért elképesztő élményben lesz részük azoknak, akik ide jönnek kikapcsolódni. A megfelelő terepnek köszönhetően igen hosszú ideig, októbertől általában májusig lehet használni a pályákat, amelyek összefüggő hosszúsága 150 kilométer. Természetesen több pályarészre oszlik a hely, ahol 34 felvonó is működik. Söldenben találjuk meg az ország leghosszabb lesiklópályáját is, az 15 kilométer hosszú, összesen 1800 méter szintkülönbségű sípályát. Szintén ezen a településen található a híres BIG3, amely 3 olyan kimagasló hegycsúcsot jelöl, ahol egy kilátó is található. Természetesen a hely népszerűségének köszönhetően évente több versenyt is rendeznek itt.
Hogyha Söldenbe szeretnénk eljutni, akkor indulhatunk autóval is, hiszen nem túl nagy távolságról van szó, de akár választhatjuk a buszos utazást is. Repülővel nem éri meg ilyen kis távolságra utazni, hiszen akár már 8 óra alatt odaérünk autóval.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Bamako, a híres rallyváros

Bamako az Afrikában található Mali fővárosa, és egyben az ország politikai, közigazgatási, és gazdasági központja …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük