Kezdőlap » Divat és szépség » Sminkelés az ALAPOKTÓL

Sminkelés az ALAPOKTÓL

A tökéletes smink első lépcsője a tökéletes alapozás. Természetesen még a legprecízebben megválasztott alapozó sem helyettesíti az rendszeres tisztítást, ápolást. A számtalan típus közül nem könnyű megtalálni a számunkra legmegfelelőbbet, de nem lehetetlen. Hogy ne essünk abba a hibába, hogy rengeteg pénzt elköltöttünk a legújabban reklámozott, legtrendibb alapozóra, mitől fényes, maszk-szerű, darabosan száraz lett a bőrünk a szakértők tanácsát vásárlás előtt.

Az első és legfontosabb a saját bőrtípusunk meghatározása. Normál, zsíros, száraz, érzékeny, vízhiányos, netán ezek kombinációja, mind más-más típusú alapozót igényel. Aki sokat tartózkodik levegőn, napon, netán légkondicionált irodában, szintén másra van szüksége.
A színezett hidratálók és a BB krémek a legújabb fejlesztéseknek köszönhetően ajánlható több bőrtípusra, ha könnyed ápolást és kíméletesebb színezést akarunk elérni.

A folyékony alapozók már több pigmenttel rendelkeznek, felvitelük és nagyobb szakértelmet igényel. A szín és tartósság próbával tesztelhető, erre érdemes több időt fordítani. A jó alapozó nem pereg órák múlva sem, nem fénylik, a színhelyességet a nyakon tudjuk ellenőrizni.

Sminkelési alapszabály, hogy a folyékony réteget mindig por állagú követi, ettől lesz tartós. A fixáló púder mattit és fixál. A színezett, ásványi púderrel bronzosíthatunk, fényesíthetünk, ebből is korlátlan a paletta. Az pigmentáltsága miatt ezzel is óvatosabban bánjunk, a kevesebb több aranyszabályt betartva.

A profik több árnyalattal dolgoznak egyrészt, hogy kövessék az évszakok változásából adódó árnyalatbéli különbségeket, másrészt az árnyalatok kombinálásával optikailag csalhatunk az arcformán.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Aminosavak: segíthetnek meggátolni a bőr öregedését?

Az aminosavak fiatalító hatással vannak a bőrünkre. Ha az étrendünk megfelelő mennyiségben tartalmazza őket – …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük