Kezdőlap » Divat és szépség » Smink: mit tegyünk, hogy ne ragadjanak össze a szempillák?

Smink: mit tegyünk, hogy ne ragadjanak össze a szempillák?

Rendkívül zavaró, ha az összeragadt szempillák miatt a szemünket újra kell festeni. Aki az úgynevezett “póklábakat” kerülni szeretné, ajánlott néhány szabályt betartania a festés során, így megakadályozhatja a pillák összetapadását. A jelenség oka gyakran a rossz minőségű szempillaspirál, vagy a nem megfelelő felvitel.

Tippek a szempillaspirál kiválasztásához
Ha a szempilláink rendszeresen összeragadnak, sokszor a szempillaspirál minősége a hibás. Amennyiben nem tartalmaz ápoló olajokat, nehéz felvinni a pillákra. A túl sűrű konzisztencia, vagy az, ha az ecset túl sok festéket vesz fel, szintén a “póklábak” kialakulásának kedvez. Gyakori probléma az is, hogy a szempillaspirál egyszerűen túl régi: ne használjuk hat hónapnál tovább, különben nemcsak esztétikai, hanem akár egészségügyi problémákat is okozhat.

Válasszuk tehát azokat a szempillaspirálokat, amelyek valamivel drágábbak, de jó minőségűek. A görbe, sűrű kefével rendelkező termékek a legmegfelelőbbek. Használat után mindig alaposan zárjuk vissza, és hat hónap után dobjuk ki őket.

Ha meg szeretnénk akadályozni, hogy sminkelés során összetapadjanak a szempillák, figyeljünk arra, hogy ne vigyünk fel túl sok festéket a kefére. Fésülő mozdulatokkal, a tövektől a végekig fessük ki a szempillákat. A kefét ne húzzuk le a festéktartó rész szélén: a kiszáradt maradványok a festékbe kerülhetnek. Ha szempillagöndörítőt használunk, kizárólag sminkelés előtt tegyük. A többrétegű szempillafestéssel vigyázzunk: a második réteg felvitele könnyen a festék csomósodásához, a pillák összetapadásához vezethet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tippek az otthoni hajfestéshez

A fodrász helyett sokan választják az otthoni hajfestést. Néhány dologra érdemes odafigyelni, hogy megfelelő eredményt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük