Kezdőlap » Lakberendezés » Skandináv stílus a lakásokban

Skandináv stílus a lakásokban

Az ember stílusa rövid időn belül tud változni, ezzel együtt ízlésvilága, szokásai is. A lakberendezés egy nagyon kreatív téma, mely kiragadhat a hétköznapokból és mindennapjainkat megszínesítheti.

A skandináv stílust mindenki ismeri, ha más nem, a legnagyobb hazai skandináv termékekkel foglalkoztató bútoráruházak kínálataiból. Leginkább garzonlakásokban érdemes alkalmazni, hiszen a kisméretű lakásoknál fontos, hogy a lehető legnagyobbnak tűnjön a tér, mindenképpen világosnak- főleg, ha belső udvari lakásról van szó-, s a hely kihasználása, azaz a tárolás sem utolsó szempont. A skandináv stílusnál megfigyelhető a falak világos színe, mely általában hófehér, de lehet törtfehér is, ezek jelentősen világosítják a teret.

Sokszor használnak műpadlót, mely leginkább famintás. A bútorok általában szintén fehérek vagy természetes színűek, pl. kávéfekete, sötétbarna. Az anyagoknál sokszor használnak fát, téglát, műanyagot, fémet. Nagy előnye, hogy nincs szükség hatalmas anyagi keretre, hogy ilyen stílusban tudjuk berendezni lakásunkat, hiszen elég, ha a falakat világosra festjük, veszünk néhány letisztult, világos színű bútort, de akár a régi bútorainkat is variálhatjuk skandináv típusú kiegészítőkkel, mint pl. a lámpák, fekete-fehér képek, egyszínű szőnyegek.

Aki frissességre, stílusra, mai trendre vágyik a lakberendezés terén is, annak mindenképpen érdemes ellátogatni az itthon fellelhető skandináv bútoráruházak egyikébe és beszerezni pár szuper trendi lakáskiegészítőt. Már akár egy állólámpával vagy egy szép szőnyeggel is feldobhatjuk a lakásunk megunt kinézetét.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dekorálj aluminium fóliával

Mindannyian találkoztunk már azzal a problémával, hogy szerettük volna feldobni a lakás egyes részein üresen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük