Kezdőlap » Hotel » Skagen

Skagen

Skagen Dánia északi térségében a jyllandi félszigeten fekszik, annak is a legészakabbi pontján. Ez a terület rendkívül sok turistát vonz ide, ami elsősorban a csodás szépségű tájnak köszönhető, hiszen az Északi-tenger, és a dán szoros között elterülő földrész festői tájakat, vad hullámokat, és a békés tengert egyaránt magában rejti.
Dánia turizmusa az elmúlt időszakban csökkent, azonban Skagen térségében mégsem érezhető ez a jelenség. Ide évről-évre Németországból, Hollandiából, Norvégiából és Svédországból is érkeznek szórakozni, és nyaralni vágyó emberek – már ha egy esős-szeles vidéken lehet nyaralni.

A város jellegét tekintve sem halász, sem pedig ipari központnak nem mondható, inkább megőrizte mindenes formáját. Ez alatt azt érthetjük, hogy bár vannak nagyobb plázák, de az egyedi termékek nagy részét kisebb-nagyobb boltokban, és árusoknál tudjuk megvásárolni. Az óváros exkluzív árucikkei a helyi mesteremberek által készített férfi, női karórák. A helyi múzeumokban Dánia viszontagságos történelmével is megismerkedhetünk, és ha megfáradtunk egy hosszú skandináv monda meghallgatásával, térjünk be a helyi kávézókba, ahol az erős dán kávét megízlelve újra erőre kaphatunk. Éttermekben és szállásokban sincs itt hiány, a legnépszerűbb hotelek a Hotel Plesner, a Hotel Petit, és a Skagen Somandshjem.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Sesto Fiorentino

Sesto Fiorentino település nem messze található Firenzétől, és Olaszországban, a Toszkán térségben helyezkedik el. Mivel …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük