Kezdőlap » Hotel » Sirok

Sirok

Sirok község Heves megyében található, a Mátra keleti szélén. Hozzá a legközelebb eső települések Recsk 6 kilométerre, és Eger közel 20 kilométerre főúton. A községben közel 2000-ren laknak napjainkban.
A települést a történelem során először 1302-ben említik írásos emlékek, hiszen ekkoriban kezdték el építeni a Siroki várat, egy polgári szláv földvár helyére. Később a helyi vár királyi várrá avanzsálódott, majd persze több alkalommal is gazdát váltott a történelem folyamán.

Amennyiben a hely nevezetességeit, látványosságait szeretnénk felsorakoztatni, egyértelműen kezdhetjük a Siroki várral, mely a település fő nevezetessége, és melyet évente rengetegen látogatnak. A vár áll egy alsó-, és egy felső várrészből és több gyalogos útvonalon keresztül is megközelíthető. Ugyancsak siroki látványosságnak számítanak az egykori barlanglakások, valamint a helyi Római Katolikus templom, melyet a 18. században építettek, és egy szép oltárkép található benne, melyet Sajósy Alajos 1865-ben festett. Sirokon található még a Kőkúti Szent László kápolna, és tőle nem messze a Nyírjes-tó.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Sydney

Sydney Ausztrália legnagyobb városa, és fővárosa az Új-Dél-Wales államnak az országban. A több mint 4 …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük