Kezdőlap » Hotel » Sevilla látnivalói

Sevilla látnivalói

Sevilla a 4. legnagyobb város Spanyolországban, az ország déli részén található, a területe egy síkságon helyezkedik el. Sevilla városa egyetemi város, de jelentős közlekedési központ is. Több kikötő is található a városban, folyami-, és tengeri kikötők, valamint repülőtér, és szupervasút, amely közvetlenül Madriddal köti össze. Sevilla a Renault autógyár egyik helyszíne is, az autókat itt állítják össze. A város Spanyolország egyik legérdekesebb városa, házai mór építészeti stílusúak, tele van műemlékekkel, és csodás kertekkel.
Sevillában világhírű műemlékeket, látványosságokat fedezhetünk fel, tekinthetünk meg. Az összes közül talán a legnagyobb, melyet mindenképp érdemes meglátogatni, a római katolikus Katedrális, ez megfelelő kiindulópont a város nevezetességeinek megtekintéséhez. A székesegyházat két évszázad alatt építették fel, ebben található az ország legnagyobb templomhajója.

A katedrális mellett keressük fel az Alcázart, mely szerepel a világörökségi listán is, ez tulajdonképpen egy csodás palota negyed, ahol sétányok, udvarok, kertek várják a sétálgatni vágyó turistákat. A városban található a Tőzsdepalota, melyet szintén felvettek az UNESCO világörökségi listára. A Torre del Orót szintén érdemes megtekinteni, ez napjainkban kilátó, azonban valamikor katonai őrtoronyként funkcionált. Sevilla városában megannyi ünnepséget rendeznek, melyek igencsak hasonlítanak valamilyen fesztiválra, tehát mindenképp izgalmas élmény lehet részt venni bármelyikben. Hogyha áprilisban érkezünk, akkor részt vehetünk az áprilisi vásáron-, és ünnepségsorozaton, ekkor számos helyieket és turistákat egyaránt vonzó programokat rendeznek Sevilla városában.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egy híres finn város: Oulu

Oulu egész Finnországban a 6. legnagyobb város, amely a Botteni-öbölben található, teljesen a tajga északi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük