Kezdőlap » Betegségek » Segítség, megmart egy madárpók!

Segítség, megmart egy madárpók!

Rengeteg pókfaj él a világon, és mindegyik a maga nemében egyedi. Vannak köztük kicsik és nagyok is, de vannak egész nagyok is. Most egy igen szép, nagy és szőrős pókkal fogunk foglalkozni. Amelyikkel nem szívesen találja magát szembe az ember. A nagysága miatt is, és talán a szőrössége miatt is. De, aki bátrabb, nem fél az ilyen pókoktól, örömmel a tenyerébe is veheti.

A tarantula, vagy más néven madárpók, az egy szőrös pók, amely megtalálható a világ összes táján, és 5 centisre nőnek meg, de Amerikában általában csak 2-3 centisek vannak.

A madárpók lehet fekete, barna, szürke vagy fényes színű. Az emberek általában azért félnek tőle, mert nagyok és furcsa kinézetűek. De az igazság az, hogy ezek a pókok egyáltalán nem veszélyesek. Fészket építenek, és inkább ők félnek az embertől, és lehetőleg kerülik is az embereket, ha ez lehetséges.

Egy madárpók harapása olyan, mint a méh harapása. Bőrpír lesz és duzzanat. Mert a pók mérge gyenge. Ha valakit mégis megmar, ki kell mosni a harapási területet vízzel és szappannal. Majd fájdalomcsillapítót kell rá szedni, valamint jegelni, ez is segíthet.
Allergiás reakciókat is válthat ki néhány embernél, akár a méhcsípés. Az ilyen allergiás hatások életveszélyesek is lehetnek. Célszerű azonnal orvoshoz fordulni, ő tud segíteni, tudja a kezelési módot.

Ha utunkba esik egy madárpók, semmiképpen ne játszunk vele. Nem fog megmarni minket, ha békén hagyjuk. Csupán abban az esetben támad nekünk, ha úgy érzi, veszélyeztetve van az élete. Ha békésen elsétálunk mellette, ő is békében fog lenni, és hagyja, hogy elmenjünk az utunkra.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen betegségek állhatnak a szokatlanul sűrű hasfájás mögött?

Szinte az a legsűrűbben előforduló fájdalom, amit nagyon sok minden kiválthat, nem minden esetben betegség …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük