Kezdőlap » Betegségek » Scoliozis

Scoliozis

A hátgerinc ferdülés mindenki számára ismert betegség. Akár hallásból, akár saját tapasztalatból.A betegség kialakulásához nem csak az iskola táska súlya hanem a genetikai hajlam is hozzá járulhat. Gyermekkorban mikor hirtelen elkezd nyúlni a gyermek láthatóak lesznek a betegség korai jelei. Azonban ez lehet egy komolyabb gerinc ferdülés is ekkor beszélünk Scoliozisról. Ilyenkor valamelyik váll lejjebb kerül, a csípő szintén a tipikus s alak következtében amilyenné a hátgerinc deformálódik. A betegséggel együtt jár az úgy nevezett borda púp.

Sajnos ez a legjobban látható kívül állóknak. Nem csak a fájdalom miatt kell komolyabban foglalkozni ezzel a betegséggel hanem azért is, mert még fiatal korban nagyban befolyásolható, hogy javítsunk a helyzeten., Speciális fűzőkkel amit a testre szabva készítenek el. jelentősen korrigálható a rossz tartás. Úszással, gyógytornával izom fűzőt lehet kiépíteni ami majd helyettesítheti a műanyag segédeszközt. Sajnos teljes gyógyulás nem várható. Nagyon kirívó esetekben szóba jön a műtéti korrekció, amiről tudni kell egy drasztikus komoly beavatkozás.

Ilyen esetekben a hátgerincet fém kapcsokkal lapokkal támogatják meg. Ily módon helyre állítva annak épségét. A műtét után is lehet szükség fűző viselésére de ez csak míg meg nem erősödik a beteg hát addig lesz aztán letehető. A szülőknek, iskola orvosoknak nagy a felelősségük időben észre venni a betegség tüneteit hogy időben meg lehessen indítani a személyre szabott gyógytornás terápiát a mihamarabbi gyógyulás érdekében.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen kórokozók vannak?

A kórokozóknak három nagy csoportja van a baktériumok, a vírusok és a gombák. A baktériumok …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük