Kezdőlap » Látnivalók » Schönbrunni kastély

Schönbrunni kastély

Európa egyik legszebb palotáját Bécsben tekinthetjük meg és I. Lipót rendelte el az építését. Célja az volt, hogy egy Versailles-hoz mérhető rezidenciát hozzon létre.
Érdekesség, hogy a világ első állatkertjét a schönbrunni kastély mellett hozták létre 1752-ben. Forgatási helyszínként is szolgált már az épület, például a James Bond-sorozat 1987-es Halálos rémületben filmje forgott itt.

A kastély maga fényűzően lett berendezve. Van egy ún. Milliós szoba, ami egy rokokó terem és a kialakítása egymillió guldenbe került. A Tükörteremben a hatéves Mozart szórakoztatta Mária Teréziát. A Nagy Galéria a legnagyobb terem, egykor itt tartották a legfontosabb ünnepségeket.
A rezidenciának van egy hatalmas kertje is. Alapvetően egy francia kert sétányokkal. A legszebb része a 32 barokk szoborral körbevett virágágyás. Gyönyörű kutakat is láthatunk, ilyen a Szépséges Kút és a Neptun-kút.

1882-ben pálmaházat emeltek, mely a világon az egyik legszebb. Kovácsoltvas és üveg alkotja, belseje három részre lett felosztva. A lepkeházban pedig trópusi pillangók élnek.
A kastélyban fontos történelmi események is zajlottak:
1809 – A francia-osztrák háború lezárását jelentő békeszerződés aláírása.
1918 – I. Károly itt mondott le az uralkodói jogáról.
1961 – John F. Kennedy és Hruscsov találkozója, mely hatására enyhült a hidegháború.
Mária Terézia kedvenc színe a sárga volt, így ezért ilyen színű a homlokzat. A császárnő azt is elrendelte, hogy minden középület ebben a színben pompázzon. Ezért köthető a sárga szín a Habsburg-dinasztiához.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hol található a Union Station?

A Los Angeles-i Union Station az utolsó nagy vasútállomások egyike a vasút történetének aranykorából. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük