Kezdőlap » Hotel » Sátoraljaújhely és látványosságai

Sátoraljaújhely és látványosságai

Sátoraljaújhely hazánk északkeleti részén, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található, ha Miskolc felől szeretnénk megközelíteni, legalább 80 kilométert kell utaznunk. Ezt a települést sokáig csak Sátorhalmának hívták, azonban a hely nevének legfőbb megalapozója a Sátor-hegy.
Sátoraljaújhely egész belvárosa 19. századi hangulatot idéz, de legjobban tükrözi ezt a hangulatot a Kossuth-tér. A település Széphalmi városrészében található a Kazinczy Ferenc Emlékcsarnok, mellette pedig a Kazinczy Ferenc Múzeum. A város utcáin sétálgatva jól kiemelkedik a környezetből a barokk stílusú Waldbott-kastély, valamint az ugyanilyen jellegű Városháza épülete, melyben egy 18-19 századi levéltár is található.

Az egyházi épületek közül kiemelkedik a Szent István király római katolikus főplébániatemplom, a zarándokhellyé titulált Teitelbaum Mózes csodarabbi sírja, a Pálos-piarista templom és kolostor, valamint a Rákóczi-kápolna. A Hősök terén megtekinthető az egykori sátoraljaújhelyi börtönlázadás emlékműve, nem sokkal arrébb a Zenélő szökőkút, vele szemben pedig a Zempléni Magyarok Háza. Itt található a Zemplén kalandpark, és Kelet-Közép Európa leghosszabb bobpályája is, így aki ide utazik, biztosan nem fog unatkozni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Zalakaros, a fürdőváros

Zalakaros, egy igazi fürdőváros, népszerű turistacélpont, amely Zala megyében található, az ország délnyugati részén. Népszerűségének …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük