Kezdőlap » Hotel » Sassari, Szardínia második legnagyobb városa

Sassari, Szardínia második legnagyobb városa

Sassari Olaszországban, Szardínia szigetén található. Az olaszok csak úgy nevezik „Tàthari”, mivel a város már több mint 1000 éves, és a különböző korszakok stílusjegyei még a mai napig láthatóak, ezáltal adva egy különleges hatást Sassari-nak. Jelenleg 126 ezren lakják, ami miatt Szardínia második legnagyobb települése, és ezzel együtt a turisták kedvelt úti célja is lett. A városban a rengeteg műemlék mellet, nagyon sok újonnan épült szállodát és hotel is találunk, és dönthetünk arról is, hogy a történelmi stílusokat őrző óvárosban szállunk meg, vagy a fejlettebb modern belvárost választjuk, ahol bizony mindent megtalálunk, amit egy olasz nagyváros nyújthat egy ide érkező turistának.

Sassari-tól körülbelül 20 percre van egy tengerpart szakasz is, ahol Szardínia egyik legjobb homokos strandját fogjuk majd megtalálni. A városnézést kezdjük a főtéren a Piazza D’Italia-n, itt megtekinthetjük a város két legszebb palotáját a Palazzo Giordano-t és a Palazzo del Ducat. Tovább sétálva a szemünk elé tárul a Savoy ház, ahol a korabeli királyok laktak, mellette pedig a D’Usini palota található, ami korai reneszánsz stílusban épült.

Ha végignéztük ezeket az épületeket, vegyük az irányt az óváros felé, ahol az utcák egyre szűkebbek lesznek, és szó szerint már csak gyalog tudunk közlekedni a magasba nyúló házak között. Ennek a városrésznek a központja a Corso Vittorio Emanuele, ami már az 1480-as évektől, kisebb felújításoknak köszönhetően, még a mai napig megőrizte akkoriban kialakult formáját. Ezen a téren található még egy székesegyház is, ahol a híres Viktor Emánuel testvérének a síremlékét őrzik.

A városban 3 nagy múzeum is található, amiket semmiféleképpen nem szabad kihagynunk. Első ilyen a Nemzeti Régészeti és Néprajzi Múzeum, ahol Sassari 1000 éves múltját ismerhetjük meg, és akár saját tárlatvezetőt is kérhetünk magunknak. A második ilyen múzeum a Tudomány és Technológia Múzeuma, a harmadik pedig a Kortárs Művészeti Múzeum ahol a híres festő Masedu munkáit tekinthetjük meg.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A szegedi Matusalem

A Matusalem étterem, Szeged központjában, a Széchényi főtér 13. szám alatt található. Egy igen forgalmas …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük