Kezdőlap » Hotel » Sárospatak látnivalói

Sárospatak látnivalói

Sárospatak egy észak-magyarországi város, amely Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található, a megyeszékhelytől, Miskolctól körülbelül 70 kilométerre, a Bodrog-folyó mellett, a Tokaji-hegység lábánál.
A városban számos történelmi emlék, és ezáltal rengeteg látnivaló is található. Kezdjük a Sárospataki várral, amely országszerte híres, ezt korábban Rákóczi-várnak hívták. Szintén ismert épület a Domján-ház, melyben festményekből, és metszetekből álló gyűjtemény tekinthető meg. Egy másik híres kollekció a városban a Római Katolikus Egyházi Gyűjtemény, valamint az egyik helyi múzeum, a Református Kollégium Tudományos Gyűjteményeinek Múzeuma. Ugyancsak híres egyházi látnivaló a Trinitárius kolostor, azonban érdemes kiemelnünk a Szinyei-házat, és a Tengerszemet is, utóbbi olyan természeti látnivaló, ami az egykori helyi bánya helyén alakult ki.

Sokan, akik Sárospatakra érkeznek ellátogatnak a Sárospatak Város Termálfürdő és Campingbe is, ahol nemcsak kikapcsolódási, és fürdési, hanem szállási lehetőség is van egy az egyben. A város leghíresebb egyházi építményei között még említhető meg a Jezsuita-, és a Ferences kolostorok, valamint a Vártemplom, mely a 17. században épült a vár területén belül.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Roskilde, Dánia

Roskilde Dániában található, Koppenhágától, a fővárostól körülbelül 25-30 kilométerre. Az ország városaihoz képest is kevesen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük