Kezdőlap » Növények » Sárga nyalókavirág

Sárga nyalókavirág

Trópusokról származó, nem túl ismert, különleges szobanövény. A medvekörömfélék családjába tartozik. Nevét a különleges virágairól kapta, amelyeknek jellegzetes nyalóka formája van. Igényes, nagy odafigyelést igénylő növény, de aki szereti a különleges, egyedi megjelenésű dísznövényeket, azoknak érdemes energiát fordítani a tartására. Eredeti élőhelyén akár az egy méteres magasságot is elérheti, de szobanövényként jól kordában tartható, visszavágással a fél méteres magasságot tarthatjuk.

Hosszúkás, ovális alakú, kicsit molyhos levelei vannak. Ezek végén nőnek a virágok, amik nem is igaziak, hanem sárga fedőlevelek, amelyek kalászformájúak. Ezekben a fedőlevelekben találhatóak a fehér, apró virágok. Ezek csak két-három napig virágoznak, ellentétben a fedőlevelekkel, amelyek hónapokig díszei a növénynek.
A világos helyet kedveli, de az erős, tűző napfénytől óvni kell. A száraz levegőt sem kedveli, ezért fontos a párásítás. A locsolásnál is jobban kell figyelnünk. Óvni kell a kiszáradástól, de a túllocsolástól is. Egyenletes nedvesen tartsuk a földjét, és a tavasztól őszig terjedő időszakban a tápoldatot se feledjük. A melegebb hónapokban bőséges öntözést igényel, különben ledobhatja a virágait. Amikor elvirágzott, érdemes a hajtásokat visszavágni, így lesz a növényünk szép, bokros. Az átültetésre a tavaszi időszak a legalkalmasabb.
Szaporítása dugványozással történik, a hajtásait gyökereztetjük. Legalkalmasabb erre fólia alatt, párás környezetben. Túl hideg, vagy fényszegény helyen nem virágzik.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Cékla: Aphrodité kedvence

Aphrodité is nagy előszeretettel fogyasztotta ezt a növényt, azt gondolván megőrizheti vele szépségét. A görög …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük