Kezdőlap » Divat-trend.com » Sálviselési módok

Sálviselési módok

Míg a sálat elsősorban azért viseljük ősszel és télen, hogy melegítse nyakunkat, addig az egyik legdivatosabb kiegészítők közé tartozik. Szinte minden második hölgy visel sálat, de az urak is előszeretettel vásárolják ezeket a trendi darabokat. Néha a legnehezebb nem a megkötésük, hanem a legmegfelelőbb darabok kiválasztása.

Ma már szabadon választhatunk kézzel készített, kötött, selyem, gépi kötésű, horgolt, stb. sálak közül. Ha esetleg plázákban sétálunk szinte minden árusnál találkozunk sálakkal, a választék pedig egyre bővül. Ősszel elsősorban az évszakhoz illő színkombinációkat viselhetjük, de rengeteg eltérő vidám hangulatjavító szín is terítékre kerül az értékesítőknél az őszi borongós időkben. Mintázatukban szinte csak a fantáziánk szabhat határt; a pöttyöstől a csíkoson át egészen a csillámló sálakig minden variációt megtalálunk.

Sokaknak gondot jelent, ha megvásárolt egy divatos sálat, hogyan is viselje?! A viselési praktikáknak rengeteg formája kialakult az évek során, melyekből egy párat most bemutatunk:

– Hátradobva
Sálunk mindkét szálát lazán hátradobjuk, ezzel könnyű, laza viseletet biztosítunk, azonban átmeneti időben ajánlott a használata, hiszen nyakunkat nem melegíti megfelelően.

– Áthúzva
Sálunkat kettéhajtjuk, majd a hurkon áthúzzunk a dupla végű részt. Ezzel megelőzhetjük a sálunk folyamatos előrecsúszkálását mozgás közben. Praktikus és a legelterjedtebb viselési mód.

– Kámzsásan
Lazán nyakunk köré tekerve kámzsahatást kelt, sőt még a hidegtől is védi nyakunkat és mellkasunkat.

– Csomózott
Egy négyzet alakú vagy hosszú sálat a nyakunk valamelyik oldalán megcsomózzuk, és a csomót széthúzzuk. Ezzel igazán elegánsság válik sálunk viselése.

Ebben a felsorolásban valóban csak pár viselési módot említettünk meg. További lehetőségekkel találkozhatunk a következő videóban:
http://youtu.be/5LYAEz777AU

Ezáltal akár minden nap másképpen viselhetjük sálunkat, hangulatunknak megfelelően. Némelyik gyakorlatot igényel, de tükör előtt állva könnyen elsajátíthatóak.

Tehát a feladatod, végy a kezedbe egy sálat, állj a tükör elé, válassz melyik kötést szeretnéd éppen viselni, kösd meg a sálad, és irány a nagyvilág!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük