Kezdőlap » Hotel » Salvador

Salvador

Salvador egy csöppnyi állam a Csendes-óceán partján, területét tekintve csupán akkora, mint Magyarország egynegyede. A közép-amerikai állam nevének jelentése „megváltó”, vagyis a helyiek Jézus Krisztus után adták a nevet hazájuknak.
Salvador egykor még Spanyolország gyarmata volt, azonban 1821 óta független állam. Salvador egész felületét behálózzák a Sierra Volcanica ma is aktív vulkánjai, melyek több hegyvonulatot, és völgyet alkotnak egymással. Pontosan emiatt a helyiek többsége nem a középső tájakon, hanem sokkal inkább az óceánpart melletti síkságokon él. Salvador legfőképpen a balzsamgyártásáról híres, de termesztenek itt többféle trópusi növényt is, mely a gazdaságuk fő ágazatát biztosítja.

Salvadorban több kisebb folyó is található, mely gazdagítja a tájat, majd a Csendes-óceánba folyik. Gyakran használják a helyiek hajózásra is a Lempa folyót, míg mások inkább a Güija nevű, természetesen kialakult tóhoz utaznak el szívesen. Salvadorban összesen 6 nemzeti park található, azonban aki ide utazik, egy dolgot mindenképp érdemes meglátogatnia az országban, ez a Joya de Ceren, mely egy régi maja falu, ahol több régészeti feltárást is végeztek már, és ami világörökség is egyben.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Duisburg főbb szálláshelyei

Duisburg Németország vesztfáliai régiójában található, a Rajna és a Ruhr folyó között. Testvérvárosaként sokan Düssedorfot …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük